![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, mam problem z utworzeniem grafiki z tekstem. Na localhoscie wszystko pięknie działało, jak wrzuciłem na hosting tekst się nie wyświetla.
Kodzik:
Gdzie widnieje błąd? :/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Temat przerabiany X razy. Zakomentuj linię:
Podejrzewam, że nie ma czcionek... -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ustawialem headera, bledow nie zwracalo. Czcionka istnieje
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Przecież w 4 linii masz header, masz go zakomentować, żeby zobaczyć, co skopane w kodzie. Po za tym, masz włączone wyświetlanie wszystkich błędów?
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Zakomentowalem go i tak jak wczesniej pisalem - zwraca ciag znaków, ale nie bledy. Tak mam wlaczone wszystkie bledy
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisz png do pliku, ściągnij na dysk i spróbuj otworzyć na czymkolwiek.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
@up - no i w czym ma mi to pomóc w rozwiązaniu problemu?
|
|
|
![]()
|
|
Zrobiłeś czynności, które napisaliśmy? Sprawdź, czy serwer obsługuje GD a jeżeli tak, czy wszystkie funkcje.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 22 Dołączył: 11.04.2010 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Zrób sobie plik php:
Wrzuć na serwer i uruchom, żeby sprawdzić czy działa Ci GD. Cytat no i w czym ma mi to pomóc w rozwiązaniu problemu? Wszystko to jest po to, żeby skrypt sam wyświetlił Ci informację, gdzie jest błąd, ponieważ gdyby go nie było, też nie byłoby tego tematu. 2. Jeśli dokładnie taki sam kod działa Ci na localhost, to sprawdź jeszcze swoje połączenia z bazą danych, czy na pewno jest taka sama jak na localhost i czy nie masz błędów. Skoro jak powiedziałeś dokładnie ten kod działał, to znaczy że w samej składni, którą udostępniłeś nie masz błędów, więc nikt z tego nie wywnioskuje gdzie jest problem. |
|
|
![]()
|
|
- takie kuku otrzymałem, niby powinno działać c: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@up - no i w czym ma mi to pomóc w rozwiązaniu problemu? Po to, aby zobaczyć czy przy użyciu jakiejś systemowej przeglądarki da się otworzyć pliki; czy struktura jest poprawna. Sprawdź w ustawieniach php czy masz włączone allow_url_fopen. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:05 |