![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skad pobrac zmienna zawierajaca resolution mojego monitora? eventualnie ratio tez by sie przydalo. thx
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PHP to język działający po stronie serwera, który standardowo nie otrzymuje informacji o roździelczości ekranu odwiedzającego. Ale możesz pobrać screen.width oraz screen.height w JavaScript, i wyśłać za pomocą Ajax do serwera.
Ten post edytował JacekJagiello 13.04.2014, 22:16:40 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 22 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz też wysłać do ciasteczek link http://www.joomla-cms.com.pl/pl/class-php/responsivecss.html
linia 676 do 688 a potem odebrać w php
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Możesz też wysłać do ciasteczek link http://www.joomla-cms.com.pl/pl/class-php/responsivecss.html Nie nie radziłbym tego skryptu używać. Przecież on pogwałaca WSZELKIE zasady programowania obeiktowego... i programowania wogóle ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki widze ze koles tam napisal dokladnie to samo czego i ja potrzebowalem, jeszcze raz thx
Ten post edytował Skorpiono 13.04.2014, 22:46:18 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 22 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co w nim takiego złego ? Nie myślisz chyba o konstruktorze
![]() Ten post edytował ber32 13.04.2014, 22:43:44 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Nie myślisz chyba o konstruktorze Myślę o wszystkim. Każdej jednej rzeczy, z nazewnicstwiem zmiennych włącznie. Jeśli jest to Twój kod, to musisz naprawdę wziąść się do pracy. Jest taki termin jak kod spagetti. Ten skrypt do niego należy. 1. Trzymasz kod HTML w stałych. Żadna klasa nie powinna zawierać kodu HTML, chyba że jest to specjalna klasa służąca do wyświetlania dnaych w takiej formie. W programowaniu obiektowym chodzi miedzy innymi o to aby odzielić warstwę prezentacji(kod html) od logiki biznesowej(operacji na danych wykonywanych przez php). Polecam ten artyukł 2. Nazewnicstwo zmiennych
Nazwy tych zmiennych nic mi nie mówią o ich przeznaczeniu. Mają coś wspólnego z css. Ponadto w tej klasie jest ok. 60 właściwości( ![]() 3. Łamanie zasad KISS oraz DRY 4. Ten kod nie ma nic wspólnego z zasadmi SOLID 5. Kod nie zawiera testów. Ale w sumie nie wiem czy taki kod da się testować... To po prostu jest kod programowania strukturalego objęty w klasę. Widać nie rozumiesz na czym polega programowanie obiektowe. Klasy traktuje się jako moduły, osobna klasa pobiera dane, osobna je wyświetla... Osobna klasa pobiera dane x a osobna y itd. musisz bardziej zagłębić się w programownaie obiektowe. Jeśli mi nie wieżysz, zapytaj się innych programistów na tym forum, dlaczego ten kod jest zły. Ten post edytował JacekJagiello 13.04.2014, 23:10:47 |
|
|
![]()
|
|
CHodzi m o to aby obrazek wyswietlany byl zawsze na pelny ekran da sie tak?
Ten post edytował Skorpiono 13.04.2014, 23:29:55 |
|
|
![]()
|
|
Cytat CHodzi m o to aby obrazek wyswietlany byl zawsze na pelny ekran da sie tak? Trzeba było tak odrazu. Do tego nie potrzeba przecież PHP... ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Wystarczy dodać elementowi img atrybut width="100%" oraz height="100%" z tym, że obrazek może się trochę zniekształcić. Żeby obrazek zachował rozmiary:
Pobranie i zachowanie szerokości ekranu:
Przenoszę. -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 06:25 |