![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-xavi_sof- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Mój poziom JS jest kiepski. Posiadam pewien problem. Chciałbym przesłać zmienną typu var do pliku style.css Znalazłem podobny temat, lecz nie potrafię tego odpowiednio użyć: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=190099 Mój plik .js: Kod var w=window, d=document, e=d.documentElement, g=d.getElementsByTagName('body')[0], x=w.innerWidth||e.clientWidth||g.clientWidth, y=w.innerHeight||e.clientHeight||g.clientHeight; $('div.box1').css('height', y); <--- tutaj niby próbuje przesłać do pliku style.css Chciałbym aby w pliku style.css została dopisana wartosc zmiennej y w sposób: Kod #box1{ height:WARTOSC Y+px; } Struktura folderów mojej strony to: Kod css/style.css js/windowsize.js index.html W pliku index.html w sekcji head zawarłem: Kod <script type="text/javascript" src="js/windowsize.js"></script> Bardzo proszę o pomoc jak. Z góry dziękuje! Ten post edytował xavi_sof 18.03.2014, 13:55:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 56 Dołączył: 3.06.2010 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod $('div.box1').css('height', y); <--- tutaj niby próbuje przesłać do pliku style.css Nic nie próbuje przesłać, a dynamicznie ustawia. W tym wypadku nie potrzeba pliku css do ustawienia wysokości. Jeśli będziesz miał zdefiniowaną wysokość w pliku css to i tak skrypt ją zmieni. -------------------- |
|
|
-xavi_sof- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ale gdy sama ta linijka została, na stronie nie zmienia się wysokosc obszaru roboczego przegladarki na 100%.
Tak jakby zadna wysokosc nie byla w ogole zmierzona i ustawiona dynamicznie na stronie. Prosze bardziej łopatologicznie wyjasnic ciemnemu (mi). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jaki efekt chcesz osiągnąć? Fullscreen? Czy div ustawiony na 100% wysokości i szerokości okna przeglądarki?
-------------------- |
|
|
-xavi_sof- |
![]()
|
Goście ![]() |
Chciałbym aby po wejsciu na strone pokazalo mi sie tlo wypelnione w 100% WIDOCZNEGO OBSZARU OKNA PRZEGLĄDARKI.
Widocznego - czyli jak zjade sobie nizej do kolejnego diva to juz mam inne tło. Widocznego - czyli niezaleznie od rozdzielczosci na kompie tło w 1 divie pokaze mi sie w 100% wysokosci i 100% szerokosci. Problem w tym że zamiast tego 100% chce wstawić konkretną wartosc ze skryptu JS. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Źródło: http://stanislav.it/how-to-make-div-elemen...using-css-only/ -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:40 |