![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na wstępie chciałem się ze wszystkimi przywitać. Jestem nowy na forum.
Jestem w trakcie robienia elementu na stronie, który jest włączany i wyłączany w zależności od potrzeb. Stworzyłem element na stronie w postaci DIV i uzależniłem go od parametru w bazie danych (ON lub OFF). Do tej pory ze wszystkim sobie poradziłem. Teraz zależy mi na zrobieniu przełącznika z parametrami ON, OFF. Najlepiej w postaci dropdowna, albo po prostu dwóch linków ON i OFF. Kod musi pobierać z bazy aktualną wartość nazwijmy ją DIV_ON_OFF i przy wybraniu nowej wartości aktualizować ją w bazie danych. Jeśli potrzeba więcej informacji chętnie uzupełnie. Czy ktoś pomoże? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Przeszukaj Forum pod frazą "enum".
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy mógłbym prosić kogoś o napisanie mi tych 3 linijek tekstu? Nie umiem programować w php a domyślam się, że całe polecenie zamknie się w 3 komendach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję za pomoc
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 10 Dołączył: 13.03.2014 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zawsze też możesz zrobić baze danych ID NAZWA WARTOŚĆ
A potem działać na if'ach to jeśli element ma się załadować to WARTOŚĆ przyjmuje 1, jeśli nie to 0. Wydaje mi się że jeśli takich elementów będziesz miał więcej baza będzie bardziej odpowiednia. |
|
|
![]()
|
|
O to cały czas chodzi. Potrzebuje tylko komende na zmiane statusu w bazie danych.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 04:01 |