![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znalazłem taki kod trochę go przerobiłem nie wiem natomiast dlaczego wyszukuje mi w bazie jedynie jak $_POST['phrase]}%' jest z % na końcu. jak nie ma % nie wyświetla wyniku choć taki "kod" istnieje. Dana szukana posiada dokładnie taką długość. Potrzebuje aby znalazł dokładnie tak jak wskazuje phrase a nie z dodatkowymi znakami na końcu
Powód edycji: [Kshyhoo]: tagi
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
select, where, like
Przenoszę do Przedszkola. A tak swoją drogą, to chyba szybciej byś znalazł odpowiedź w Googlach. -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
orientuje sie w znaczeniu select where like tak sadze:D
Jednak nie rozumiem czemu jak jest na końcu % to mi wyświetla rekord. Jak nie ma % to nie wyświetla wogole. Rekord nie posiada więcej znaków niż phrase przyjmuje. wyszukuje np rekord o nazwie 4345 (taki istnieje i dokładnie taki). Jak jest z procentem to wyświetla 4345 jak nie ma to pusto. Nie potrzebuje aby mi % znajdował coś poza 4345 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
skoro potrzebujesz dokladnie danego kodu to nie uzywa sie LIKE....
$query="SELECT * from cennik where kod = '{$_POST['phrase']}' "; Najprostrze rozwiazania są najlepsze -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
--benii-- |
![]()
|
Goście ![]() |
o królu drogi ile ja się nagłowiłem a tu taka oczywista oczywistość
dziekuje bardzo ![]() |
|
|
![]()
|
|
A może mi podpowiesz jeszcze jak zaokrąglić liczby do 2 miejsc po przecinku?
bo teraz jest pięć po przecinku |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie powiesz mi, ze manual gryzie?
http://pl1.php.net/manual/en/function.round.php -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
No i ? round uzywasz w php, tu masz php, w czym problem?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:11 |