![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam prosty skrypt który robi mi backup bazy do pliku i w przeglądarce wyskakuje mi pobranie tego pliku. Po pobraniu plik jest usuwany z serwera. Do tej pory wszystko działało, ale baza waży już jakieś 10mb i po kliknięciu w link, który generuje mi ten plik cały czas jest ładowanie strony. Wcześniej trwało to max. 5 sekund, teraz mogę czekać i czekać...
Co może być przyczyną? może są jakieś ograniczenia? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zarejestrowałem się tam ale nie ma tam odpowiedzi na moje pytanie...
Odświeżam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
for ($i = 0; $i < $num_fields; $i++)
{ while($row = mysql_fetch_row($result)) { $return.= 'INSERT INTO '.$table.' VALUES('; for($j=0; $j<$num_fields; $j++) W tym kodzie pierwszy FOR ma zniknac. Totalny bezsens. Zamiast zapisywac wszystko do zmiennej, a potem ją do pliku, proponowalbym ci od razu zapisywac do pliku na bieząco. SKoro danych jest duzo to moze ci przymulic. Proponuje tez wyswietlac bledy Temat: Jak poprawnie zada pytanie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Wyrzuciłem pierwszą pętle i dalej to samo
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ja nie napisalem, ze wywalenie pierwszego FOR rozwiaze problem.... Napisalem ze jest on zbedny totalnie. Moj post mial tez drugą tresc, ktora nie jest bez znaczenia
Cytat Zamiast zapisywac wszystko do zmiennej, a potem ją do pliku, proponowalbym ci od razu zapisywac do pliku na bieząco. SKoro danych jest duzo to moze ci przymulic.
Proponuje tez wyswietlac bledy Temat: Jak poprawnie zada pytanie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 05:33 |