![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-tworek- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Chce stworzyć formularz kontaktowy w php jednak po wrzuceniu pliku z rozszerzeniem php na serwer strona wyświetla się jak notatnik. Pliki umieszczam na hostingerze który obsługuje php. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Podaj link.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
-tworek- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można to oczywiście ukryć ale z odpowiedzi serwera nie wynika aby obsługiwał PHP. Kto nim zarządza? Zapytaj administratora.
Do tego zwraca nagłówek Content-Type text/plain zamiast text/html. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zacznij od poprawy kodowania w tym pliku.. sprawdź czy nie masz czasem jakiś błędnych wpisów w htaccess, albo napisz do support...
http://comstudio.96.lt/kontakt2.php normalnie tam działa, błąd leży gdzieś u Ciebie ![]() Ten post edytował com 19.02.2014, 20:25:42 |
|
|
-tworek- |
![]()
|
Goście ![]() |
Czyli skrypt jest poprawny ( z błędami ale działa).
Napisałem do hostingera bo wygląda jak by serwer nie obsługiwał PHP. |
|
|
-tworek- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie zwróciłem uwagi na plik htaccess. Jak on powinien wyglądać?
W tej chwili plik ten wygląda następująco: RemoveType .php RemoveHandler .cgi RemoveHandler .php RemoveHandler .php4 RemoveHandler .php3 RemoveHandler .phtml RemoveHandler .pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Wywal wszystko.
2. Zapisz. 3. Odpal stronę. Działa? Wina htaccess. Nie działa? Szukaj dalej. Metoda prób i błędów a nie na forum z każdym pytaniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ten link jest przecież z hostingera
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Inna sprawa że serwer zgłasza się jako nginx i jeżeli tak faktycznie jest nie obsługuje żadnych plików htaccess.
-------------------- |
|
|
-tworek- |
![]()
|
Goście ![]() |
Plik .htaccess musiałem przypadkowo zastąpić przy przenoszeniu strony.
Standardowy plik z hostingera wygląda następująco: # Do not remove this line or mod_rewrite rules and search engine friendly URLs will stop working RewriteBase / Niestety formularz przestał działać. Wszystko wygląda ok ale nie wysyła wiadomości. Kopiowałem nawet gotowe formularze i efekt bez zmian. http://2khaft.pl/kontakt2.html |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:34 |