![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie i proszę o pomoc czy sugestie;
Na wstępie dodam, że jestem amatorem. Buduję malutki serwis z kilkoma podstronami. Stwierdziłem, że czas już na troszkę wyższą pułkę i użyję skryptu php do ładowania zawartości podstron do wybranego DIVa tak aby strona główna była w bezruchu. Oto co wykorzystałem:
Wszystko działa jak należy, gdyby nie jeden detal. Mianowicie. Gdy przeglądarka wczytuje zawartość kolejnego DIVa wszystko co powinno na stronie głównej pozostaje w bezruchu oprócz Zawartości FLASH (która oczywiście jest poza tym DIVem) JAK UCZYNIĆ BY FLASH NIE BYŁ ODŚWIEŻANY PRZY WYKONYWANIU TEGO SKRYTU? Pozdrawiam dzięki z góry za pomoc
Powód edycji: [Kshyhoo]: Używamy PHP dla kodu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używasz include, zatem występuje przeładowanie strony. Jak nie chcesz przeładowania strony, to AJAX.
-------------------- Szanuj innych czas! Kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Nie widzę związku z działem Gotowe rozwiązania > Skrypty forum, przenoszę do Przedszkola.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za sugestię. Powalczyłem trochę z tym tematem. Trochę google, trochę YouTube i finał całkiem niezły.
Uzyskałem efekt przy pomocy JQuery. Za kilka dni dokończę projekt (tej prostej stronki) i będzie do wglądu pod adresem: www.wakacjenafuerte.com Pozdrawiam i dzięki Witam ponownie. Mam jeszcze takie małe pytanko. Potrzebuję stworzyć na jednej z podstron, która wyświetla się w głównym DIVie link do innej podstrony. Link będzie na rollover Jak to uczynić? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 468 Pomógł: 36 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co oznacza, ze link bedzie na rollover ? po najechaniu chcesz zeby przechodzilo do innej podstrony ?
|
|
|
![]()
|
|
Dokładnie tak. Problem polega na tym, że jak wstawię link to strona wyświetla się już jako osobny dokument.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 468 Pomógł: 36 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorki nie rozumiem co oznacza ze strona wyswietla sie jako osobny dokument. Chcesz zeby po najechaniu na link nastepowalo przeniesienie na inna podstrone tak jakbym kliknal zwykly link <a> ?
|
|
|
![]()
|
|
Tak jest strona zbudowana, że główna jej część czyli menu wraz z kilkoma elementami pozostaje bez zmian podczas nawigacji. Natomiast w głównym divie treść się zmienia. tam właśnie wczytują się osobne strony po naciśnięciu w menu. Chcę dodać element na jednej z podstron w stylu : "zobacz jeszcze" tak aby po naciśnięciu przekierowało użytkownika do innej podstrony. JQuery
|
|
|
![]()
|
|
jezeli sa to dane doladowywane z bazy to $.ajax zapytanie do skryptu php ktory zwroci np json-em dane do wyswietlenia. Mozliwe jest jeszcze ze nie ma tych danych tak duzo i moga one byc zaladowane od razu na strone tylko zeby byly ukryte i po najechaniu / nacisnieciu zobacz wiecej zeby odkryc zakryte informacje. Jezeli to ma byc jak zwykle przekierowanie to sadze ze bardziej rozwiazanie $.ajax wchodzi w gre. Przekazac np id postu do skryptu php, tam zaladowac wyglad (kod html), zwrocic jsonem i wyswietlic
|
|
|
![]()
|
|
Dobra popełniłem byka, zgubiłem jeden znak i dupsko. Finał:
CODE $('a').click(function(){ var page = $(this).attr('href'); $("#content").load(page); return false; }); tak czy tak dzięki; |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 05:11 |