![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Dawno tu nie byłem, ale do rzeczy. Mam skrypt napisany, który już używałem. Sprawował się dobrze, gdy rekordów było mniej, czyli 4 góra 5. Obecnie mam rekordów 12 do wpisania i zaczynają się schody. Nie zapisuje do bazy MySQL. A oto kod"
Czy możecie mi wytłumaczyć, na czym polega błąd i jak powinno być napisane? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podałeś 12 kolumn do uzupełnienia, a wartości jest 9. Musi być tyle samo
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Przenoszę do przedszkola, proszę uzupełnić tagi.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, niestety ale to nie jest przyczyną niezapisywania do MySQL-a. Dopisałem brakujące kolumny i też nie zapisał. Czy ktoś ma jeszcze inny pomysł?
Proszę o pomoc!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Wyswietl blad zapytania.... tu masz napisane jak:
Temat: Jak poprawnie zada pytanie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Niestety nie ma błędu zapytania. Niby coś robi ale do bazy nie zapisuje.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
POkaz kod po poprawkach jakie miales zrobic.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Skoro nie masz dostepu do kodu, to jakim cudem na moj post o bledzie zapytania, napisales, ze tego bledu nie ma...... Telepatycznie wprowadziles zmiany i sprawdziles??
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Człowieku, zmiany czyli dopisałem już wcześniej, to jest 9 lutego. Lecz nie miałem czasu aby napisać na forum. Teraz jestem poza moim komputerem i nie mam tu tego kodu ale mam czas aby zadać pytania z innego komputera.
|
|
|
![]()
|
|
Czlowieku, ja nie mowie o zmianach dotyczacych liczby pol. Ja mowie o prostym kodzie sprawdzajacym, czy zapytanie sie powiodlo czy nie. Tego nie masz na chwile obecną, wiec czytaj laskawie co sie do Ciebie pisze.... To ze dodales dodakotwe pola, nie znaczy, ze zapytanie nie pluje jeszcze bledem. Masz to wlasnie sprawdzic. Po to dalem ci linka do tematu, gdzie masz to opisane CZLOWIEKU.
|
|
![]()
|
|
No i o to mi chodzi. Sprawdzę jak dotrę do domu.
Dla jasności: - łączy się z bazą - jeśli dam mniej kolumn do wypełnienia to zapisuje - ten sam kod działa na innej stronie rejestracji i działa poprawnie lecz ma do zapisania tylko 4 kolumny I na tyle w tej chwili. Niestety muszę się brać do innej pracy niż pisania na forum. |
|
|
![]()
|
|
Cytat No i o to mi chodzi. Sprawdzę jak dotrę do domu. Sek w tym, ze ja od samego poczatku w tym temacie o tym wlasnie pisalem. Staraj sie nastepnym razem czytac troche bardziej uwazniej.
|
|
![]()
|
|
nospor dzięki za pomoc, już sobie poradziłem.
Człowiek całe życie się uczy i głupim umiera. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 17:43 |