![]() |
![]() |
-iteru- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Mam taki kod: html: ........ CSS :
tekst umieszczony w content na niektórych pod stronach jest za długi i się nie wyświetla. Przy zmianie height na 250% wyświetla się cały tekst ale taka sama długość pozostaje na pozostałych stronach gdzie tekst jest o wiele krótszy, przez co beznadziejnie to wygląda a do tego obrazek w tle w body mi się rozciągnął. Próbowałem jeszcze Overflow:scroll, ale w ogóle mi to tutaj nie działa. Co mogę z tym zrobić, żeby w tym przypadku strona dostosowywała się do teksu prawidłowo?
Powód edycji: [Kshyhoo]: również gości obowązują zasady działu
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-iteru- |
![]()
|
Goście ![]() |
'auto' też nie działa. już próbowałem wcześniej.
|
|
|
-1jackpot1- |
![]()
|
Goście ![]() |
Do klasy odnosi się chyba kropką nie haszem, powinno być .content{} a nie #content{}. Nie działa tylko stylizacja wysokości czy reszta też?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 3 Dołączył: 31.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
overflow masz hidden - więc ukrywa wszystko co większe niż box w którym wyświetla. daj overflow na auto i będzie rozciągał...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
shpaque, nie do końca. Overflow:hidden także rozciąga diva dopasowując do zawartości. Myślę, że problem leżał po prostu w #content zamiast .content
|
|
|
-iteru- |
![]()
|
Goście ![]() |
"." przed content sprawiła tylko, że zniknął nadany styl. overflow:auto tez nic nie daje. jedyne co działa to zmiana height z 100% (lub auto) na np. 250% ale wtedy rozciąga też obrazek w tle całej strony. wszystko inne generalnie działa poza tym dostosowaniem wielkości strony do długości tekstu.
|
|
|
![]()
|
|
Powiedz nam tylko gdzie konkretnie wsadzasz ten tekst, który rzekomo się nie mieści. Mam nadzieję, że tabelka nie służy Ci do budowy strony a jedynie prezentacji danych...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 3 Dołączył: 31.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
może zamiast table daj div
|
|
|
-iteru- |
![]()
|
Goście ![]() |
zamiana table na div nic nie daje.
wklejałem kod...mogę jeszcze raz obszerniej.
teoretycznie powinno chyba działać, ale nie działa.
Powód edycji: [Kshyhoo]: Ostatnie ostrzeżenie co do formatowania kodu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Spróbuj użyć:
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
-iteru- |
![]()
|
Goście ![]() |
tekst się przesunął w dół. strona się trochę rozciągnęła w dół ale treść strony nadal znika w tym samym miejscu co znikała.
|
|
|
![]()
|
|
Użyj jsfiddle.net, bo skąd mamy wiedzieć, co cudujesz. Wklej kod i zapodaj linka.
|
|
-iteru- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
U mnie nie działa. Sygnalizuje sporo nie podomykanych znaczników za to...
No dobra. Twoim problemem jest nadanie na sztywno dla DIV:
Spróbuj zmienić to, chociażby na:
Albo np:
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2014 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
@iteru:
z jakiego edytora korzystasz? Zainstaluj sobie SublimeText do HTML i CSS idealnie się nadaje, a jeśli "zapomni Ci się" zamknąć znacznik, to sublime da Ci o tym znać lub zamknie go za ciebie. Rozumiem, że chcesz osiągnąć przyklejoną stopkę - masz na to dwa proste sposoby: Css: css Js: Kod $(window).bind("load", function() { var footerHeight = 0, footerTop = 0, $footer = $("#footer"); positionFooter(); function positionFooter() { footerHeight = $footer.height(); footerTop = ($(window).scrollTop()+$(window).height()-footerHeight)+"px"; if ( ($(document.body).height()+footerHeight) < $(window).height()) { $footer.css({ position: "absolute" }).animate({ top: footerTop },-1) } else { $footer.css({ position: "static" }) } } $(window) .scroll(positionFooter) .resize(positionFooter) }); Pozdrawiam, r -------------------- registro.pl
|
|
|
-iteru- |
![]()
|
Goście ![]() |
dzięki Kshyhoo
#main { height: auto; działa. |
|
|
-iteru- |
![]()
|
Goście ![]() |
za szybko się ucieszyłem.
w starszych wersjach IE min-height nie działa. strona robi mi się wielkości najkrótszego tekstu. wiesz Kshyhoo co można z tym zrobić? |
|
|
![]()
|
|
w starszych wersjach IE min-height nie działa. strona robi mi się wielkości najkrótszego tekstu. wiesz Kshyhoo co można z tym zrobić? Jak to jest z samodzielnością? Wystarczy wpisać w Google frazę "min-height ie" a dostaniesz odpowiedź... Na tym Forum obowiązuje kilka niepisanych zasad: 1. Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować - my jesteśmy zbyt leniwi, żeby ci pomoc. 2. Pracujesz samodzielnie i osiągasz jakieś wyniki - my pomagamy ci poprawić te wyniki. Nie pracujesz samodzielnie - my za ciebie nic nie zrobimy. -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:42 |