![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Chciałbym założyć serwis ogłoszeniowy, ale jest jeden problem. Za bardzo nie wiem jak się do tego zabrać. Mam podstawowe doświadczenie w budowaniu stron i programowaniu, ale to wszystko zatrzymało się na HTML, CSS i na C++. Generalnie jestem w stanie nauczyć się programować w PHP – nawet mam książki do tego potrzebna, ale jakoś zawsze brakuje czasu i zacięcia. Dawno wypadłem z tematu projektowania stron czy serwisów. Zdaje sobie sprawę z tego, że jeżeli miałbym robić wszystko na własną rękę to najprawdopodobniej zajęło by mi to sporo czasu i do tego skutek nie byłby taki jaki chciałbym, żeby był. Do sedna. Serwis ma być konkurencyjny i ma traktować o szeroko pojętym zakwaterowaniu w moim regionie. Chciałbym, żeby było to coś naprawdę dobrego. Wiecie … szata graficzna prosta, tematyczna, zachęcająca itd. itd. – tego nie jestem w stanie zrobić sam bo z grafiką nigdy nie udawało mi się zrobić niczego konkretnego. Sama strona natomiast musi być bardzo interaktywna, z nowatorskimi rozwiązaniami, które zachęciłyby użytkownika nowego serwisu ogłoszeniowego. Jak się za to zabrać? Zdaję sobie sprawę, że design należy powierzyć grafikowi, ale gdzie takowego szukać? Na allegro? – Naczytałem się na tym forum już , że na allegro cokolwiek profesjonalnego ciężko znaleźć. Następnie kod … Tak jak pisałem … napisać samemu? – potrzebny czas, ale nie chce, żeby coś w trakcie się wykrzaczało przez moje niekompetencje. Czy może skorzystać z jakiegoś CMS’a jak Joomla? Domenę już mam i serwer też. Wiem, że moje pytania mogą wydać się trywialne, ale naprawdę już dawno wypadłem z obiegu, a chciałbym wrócić Z Góry dzięki za wszelkie pomysły i uwagi!
Powód edycji: [phpion]: Na przyszłość proszę rozpoczynać tylko 1 wątek na dany temat.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:34 |