![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 1 Dołączył: 2.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam formularz do którego będzie można trafić tylko po zalogowaniu się użytkownika i teraz mam do tego parę pytań: 1) w jaki sposób zrobić logowanie: login, hasło, nip_firmy tak aby po przekierowaniu na formularz(prawidłowe zalogowanie) w formularzu automatycznie uzupełniły się dane user'a oraz firmy na podstawie jej nip'u (z select'em sobie poradzę ![]() 2) w jaki sposób zrobić sumowanie pul(funkcja sum() niestety nie działa..): OUTPUT1_4 OUTPUT1_3 OUTPUT1_2 OUTPUT1_1 OUTPUT1 do pola: razem 3) z zapisem do bazy sobie poradzę, ale zastanawiam się czy nie zrobić jeszcze dodatkowo generacji pdf'a... Co polecacie? Co jest najprostsze i najmniej inwazyjne? Z góry, dzięki za wszystkie odpowiedzi! Poniżej, kod form.php:
Nikt nie pomoże? ![]() Ten post edytował amdziak 15.01.2014, 22:19:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) nie rozumiem
2) po stronie klienta czy serwera? w momencie przesłania formularza możesz zsumować wartości odebrane z tych pól 3) do generowania pdf znajdziesz gotowe biblioteki: FPDF / TCPDF, nie wiem w jaki inny sposób chciałbyś przedstawić te wyniki także Ci nie odpowiem, który sposób jest najmniej inwazyjny I tak nawiasem, w temacie dałeś tagi [PHP] oraz [MySQL], a w przytoczonym przez Ciebie kodzie nie ma nawet wzmianki na ten temat. Jak mniemam chodziło o JS, bo to za jego pomocą chciałbyś sumować wartości, a w PHP jedynie generować PDF. Popraw to proszę bo wprowadza w błąd ![]() Ten post edytował modern-web 15.01.2014, 21:41:38 -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 1 Dołączył: 2.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedź
![]() Ad. 1: Chodzi mi o to, aby dostęp do tego formularza był poprzez logowanie, a w momencie zalogowania pojawiło się w odpowiednich polach formularza dane zaciągnięte z bazy Ad. 2: Chodzi mi o to, aby robione to było dynamicznie tak jak w polach OUTPUT, czyli wpisuje jakąś wartość, przelicza się to do OUTPUT'a i automatycznie do razem sumuje się z OUTPUT'ow Ad. 3: poczytam o tych bibliotekach. Wy edytowałem posta ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) czyli logujesz po stronie serwera, dalej wystarczy zapisać w sesji np. nick albo cokolwiek co wskaże użytkownika, a na stronie z formularzem dobrać resztę danych z bazy. jeżeli podczas logowania użytkownik musi wprowadzić wszystkie dane, których oczekujesz w formularzu to może w przypadku zgodności zwyczajnie je zapisz również w sesji - nie będziesz musiał robić kolejnego zapytania.
2) w czasie rzeczywistym? poczytaj o zdarzeniach w JS, myślę że to Ci się przyda: http://jsfiddle.net/YE5vF/2/ 3) polecam ![]() Dzięki wielkie, moderatorzy i społeczność będzie Ci wdzięczna na wieki ![]() -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]()
|
|
A jakiś przykład ad 1 ?
![]() |
|
|
![]()
|
|
A masz cokolwiek? Jakieś początki skryptu logowania? Mogę Cię naprowadzić ale chyba całego pisać Ci tutaj nie będę
![]() W necie jest masa gotowych (co prawda często niedorobionych) skryptów ale stanowią one dobrą podstawę do takiego prostego mechanizmu na sam początek ![]() -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]()
|
|
w sumie to nie mam nic
![]() także jeśli jest taka możliwość to poprosiłbym o naprowadzenie ![]() A jakbyś napisał tutaj to już wogóle bym się nie pogniewał ![]() Ten post edytował amdziak 15.01.2014, 22:54:06 |
|
|
![]()
|
|
To może trochę historii z forum:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=226033 http://forum.php.pl/index.php?showtopic=202796 Tego typu problemy poruszane były setki razy ![]() Nie ma co omawiać tego po raz kolejny. Jak mniemam Twoja wiedza na temat PHP jest znikoma, dlatego nie polecam Ci rozbudowanych, obiektowych skryptów, które znajdziesz w necie. Miałem kiedyś na dysku taki prosty mechanizm ale niestety nie mogę go teraz znaleźć :/ -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]()
|
|
Jakbyś go odnalazł byłoby fajnie
![]() Te linki, akurat mają mało kodu, ale szukam cały czas ![]() Tymczasem Klikam "Pomógł" ![]() |
|
|
![]()
|
|
Znalazłem na innym dysku
![]() Zanim dam linka powiem tak: jest to zabytkowy skrypt i traktować go można jako dobre pole do nauki, odradzam implementowanie go w komercyjnym projekcie bo jest zwyczajnie przestarzały ![]() http://speedy.sh/ahHNG/members.zip Ma to czego potrzebujesz, dobry podział na pliki przez co nie powinieneś mieć problemu ze zrozumieniem samego mechanizmu. p.s. dzięki za "pomógł" ![]() Ten post edytował modern-web 15.01.2014, 23:15:49 -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 07:14 |