![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Jestem calkiem zielona z php. Mam zrobic stronke w php zeby wyswietlic baze danych ( zrobiona wczesniej na mysql.cba.pl ) , moc usuwac, dodawac i edytowac rekordy ( wszystko na jednej stronie) . Szukalam sporo na forum ale siedze na tym juz 12 godzine z rzedu i nie udaje mi sie. Napisalam kod na usuwanie i dodawanie. Osobno dzialaja idealnie. Ale jak je lacze na jednej stronie to usuwanie dziala ale dodawac moge tylko jeden rekord ( po dodaniu kolejnego ten poprzedni mi sie usuwa) . Prosze o pomoc ... Z góry dzieki
![]()
Ten post edytował Kshyhoo 11.01.2014, 10:08:07
Powód edycji: [Kshyhoo]: dodałem tagi, bb-code
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 27 Dołączył: 21.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze ten kod nic tu nie wnosi a po drogie masz dla każdego rekordu id w bazie?
-------------------- ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Podziel skrypt na moduły w instrukcji IF lub SWITCH a zmienną potrzebną do przełączania przekazuj w linku. Czyli:
Oczywiście to tylko zarys skryptu. Nie napiszę Ci wszystkiego co i jak, bo przecież masz się nauczyć a nie dostać gotowca ![]() -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 22 Dołączył: 10.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Kshyhoo
Nie podawaj jej takich rozwiązań bo się tak nauczy i później będzie tak robiła. A za 2-3 tygodnie rozrośnie jej się za bardzo plik. Jak się uczy totalnie od zera to lepiej żeby wykorzystała prostą fabrykę bo nawet jeżeli jej nie do końca zrozumie to chociaż będzie miała porządek w kodzie i łatwiej jej się będzie programowało.. @topic Poniżej zamieszczam kod. Gdy w adresie url podasz adres "index.php" to odpali się metoda IndexController->indexAction(), natomiast dla adresu "index.php?action=delete" odpali się metoda DeleteController->indexAction(). W przypadku podania zupełnie błędnych danych w adresie url odpali się metoda jak przy odwołaniu "index.php". Oczywiście można ten kod rozbić na poszczególne pliki i utworzyć plik autoloader'a dzięki czemu pozbyjesz się 90% instrukcji warunkowych w swoim kodzie ![]()
Ten post edytował YourFrog 11.01.2014, 12:36:13 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Przecież jest początkująca a Ty jej z obiektówką wyjeżdżasz?
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 22 Dołączył: 10.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I co z tego że początkująca ? W javie musiała by się obiektów od samego początku uczyć. Ma błąd bo ma bałagan w kodzie który u początkujących jest normalną rzeczą. Dlatego jak ich uczymy robienia sobie porządku to zróbmy to wmiarę dobrze. Nawet jeżeli nie do końca to zrozumie to będzie mogła tego używać jak przysłowiowa małpa (ja tak na początku programowałem
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:02 |