![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 1 Dołączył: 2.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki kod:
chce, aby w ostatnim polu odświeżała mi sie automatycznie wartosc: dodatkowo wczesniej mam napisane:
Mógłby ktoś pomóc? Jestem kompletnym lajkiem w php... Generalnie chodzi mi o to, żeby po wpisaniu danych do pola ilosc badz cena automatycznie mi sie zmieniala wartosc w polu wartosc... pewnie musze jeszcze jakos dynamicznie pobierac dane z pol do zmiennych... Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi. Ten post edytował amdziak 7.01.2014, 23:02:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Proszę umieścić kod w znacznikach. Zakładam, że Twój kod to tylko część a nie tylko "trochę" formularza?
Hasło do Google: formularz - lepkie pola. Czyli musisz wysłać dane a potem te dane umieścić w tym inpucie. Jak? Jest tyle sposobów, GET, POST, SESSION... -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 1 Dołączył: 2.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mógłbyś mnie trochę bardziej naprowadzić?
Ku pomocy podaje kompletny kod formularza
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kshyhoo
chyba nie zrozumiałeś go dobrze przynajmniej tak mi się wydaje, przyda Ci się tu AJAX np ten z JQuery http://api.jquery.com/jquery.ajax/ na zdarzeniu blur ceny ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Powinni wprowadzić obowiązkowy przedmiot w szkole: jak korzystać z Google. Pierwszy wynik.
Gotowca nie będzie, musisz się coś nauczyć. Kshyhoo chyba nie zrozumiałeś go dobrze przynajmniej tak mi się wydaje, przyda Ci się tu AJAX np ten z JQuery http://api.jquery.com/jquery.ajax/ na zdarzeniu blur ceny ![]() Nie napisał, że bez przeładowania... A może napisał... za długo przed kompem, to już 15 godzina... -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Generalnie chodzi mi o to, żeby po wpisaniu danych do pola ilosc badz cena automatycznie mi sie zmieniala wartosc w polu wartosc... chyba mówi samo za siebie, przynajmniej wdg mnie i przeczy temu co mu sugerujesz... ale moje tez nie zadziała bo zmienia 2 pola, tylko pytanie czy czasem cena nie powinna być pobierana a nie podawana z palca, ale to już musi ustalić sam autor ![]() |
|
|
![]()
|
|
no właśnie chodzi mi o to, żeby pola ilość i cena były wpisywane z palca, a pole wartość się automatycznie zmieniało, bez przeładowania strony...
|
|
|
![]()
|
|
no to tak jak napisałem, tylko użyjesz Ajaxa dla obu pól najlepiej na zdarzeniu blur, a dodatkowo input wartość możesz ustawić na tylko do odczytu
![]() |
|
|
![]()
|
|
Gotowiec w ramach rekompensaty za niezrozumienie problemu
![]()
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]()
|
|
Podziękował!
![]() |
|
|
![]()
|
|
Kshyhoo
oczywiście nie przeczę ze można zrobić to w samym js, co zresztą pokazałeś ale jak to nasz nospor często powtarza nigdy nie ufaj danym z js, bo tam można zrobić rożne sztuczki ![]() |
|
|
![]()
|
|
Przerobiłem sobie ten skrypt i teraz wygląda tak:
Niestety, pokazuje błąd: Parse error: syntax error, unexpected '"> </td> ' (T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING), expecting ',' or ';' in C:\xampp\htdocs\potwierdzenie\system\form.php on line 86 Gdzie popełniłem błąd? Wiem, że usunąłem '+' i sleshe przed dziobkami, ale nigdy wczesniej sie nie spotkalem z taka skladnia, a wtedy rowniez byly bledy... ;/ |
|
|
![]()
|
|
jak wrzucasz do "" to bez .. po pierwsze , ewentualnie {$zmienna}
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
o jakim Ty fragmencie mówisz?
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
tylko, że tego fragmentu kodu, który zacytowałeś jeszcze nie przerabiałem, chodzi mi o ten fragment:
w nim nie działa wyświetlanie/wyliczanie wartości. |
|
|
![]()
|
|
błąd masz przecież tu : Parse error: syntax error, unexpected '"> </td> ' (T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING), expecting ',' or ';' in C:\xampp\htdocs\potwierdzenie\system\form.php on line 86
|
|
|
![]()
|
|
Tego błędy już się pozbyłem wcześniej...
Formularz normalnie się wyświetla w przeglądarce, ale po wpisaniu wartości cena i ilość, nie jest wyliczane pole wartość... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:53 |