![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z kodem PHP ponieważ jestem zielony w te sprawy prosze o poprawienie i wstawienie poprawionego kodu.
CODE <?php
include 'config.php'; db_connect(); // sprawdzamy czy user nie jest przypadkiem zalogowany if(!$_SESSION['logged']) { // jeĹli zostanie naciĹniÄty przycisk "Zaloguj" if(isset($_POST['name'])) { // filtrujemy dane... $_POST['name'] = clear($_POST['name']); $_POST['password'] = clear($_POST['password']); // i kodujemy hasĹo $_POST['password'] = codepass($_POST['password']); // sprawdzamy prostym zapytaniem sql czy podane dane sÄ prawidĹowe $result = mysql_query("SELECT `user_id` FROM `users` WHERE `user_name` = '{$_POST['name']}' AND `user_password` = '{$_POST['password']}' LIMIT 1"); if(mysql_num_rows($result) > 0) { // jeĹli tak to ustawiamy sesje "logged" na true oraz do sesji "user_id" wstawiamy id usera $row = mysql_fetch_assoc($result); $_SESSION['logged'] = true; $_SESSION['user_id'] = $row['user_id']; echo '<p>ZostaĹeĹ poprawnie zalogowany! MoĹźesz teraz przejĹÄ na <a href="index.php">stronÄ gĹĂłwnÄ </a>.</p>'; } else { echo '<p>Podany login i/lub hasĹo jest nieprawidĹowe.</p>'; } } // wyĹwietlamy komunikat na zalogowanie siÄ echo ' <br> <br> <br> <form id="search2" method="post" action="login.php"> <input type="text" class="text" name="name" value="'.$_POST['name'].'" /> </form> <form id="search2" method="post" action="login.php"> <input type="password" class="text" name="password" value="'.$_POST['password'].'" /> <br> <br> <input type="submit" value="Zaloguj"> </form>'; } else { echo '<p>JesteĹ juĹź zalogowany, wiÄc nie moĹźesz siÄ zalogowaÄ ponownie.</p> <p>[<a href="index.html">PowrĂłt</a>]</p>'; } db_close(); ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 25 Dołączył: 22.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To chyba do działu Humor.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Witam mam problem z kodem PHP ponieważ jestem zielony w te sprawy prosze o poprawienie i wstawienie poprawionego kodu. Przenoszę do odpowiedniego działu. To chyba do działu Humor. Nie komentujemy na tym Forum umiejętności. -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Kshyhoo - wyluzuj, bo co 2 post który czytam ostatnio na forum jest z Twoimi uwagami które nic nie wnoszą. Moderuj po cichu a najlepiej rób to w ostateczności.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 25 Dołączył: 22.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Kshyhoo: nie komentowałem jego umiejętności, ja nie z tych. Po prostu "rozbawiło" mnie to, że wkleił kod do działu Przedszkole i napisał "poprawcie mi to" bez żadnego proszę, dziękuję, czy nawet pocałujcie mnie w dupę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@up nwm jak Ty ale ja tam widzę jak byk proszę
![]() Cytat jestem zielony w te sprawy prosze o poprawienie i wstawienie poprawionego kodu. A do autora czym objawia się problem? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
problem jest taki ze po naciśnięciu submit nic się nie dzieje cokolwiek wpisze.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Skąd takie cudo? Dwa osobne FORM dla NAME i PASSWORD.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możliwe, że masz wyłączone wyświetlanie błędów.
Wstaw dwie poniższe linie przed include do Twojego kodu i sprawdź czy wyświetlony zostanie jakiś błąd/informacja. Ten post edytował mar1aczi 4.01.2014, 18:13:17 -------------------- Szanuj innych czas! Kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
@com: Faktycznie...
@TheMatixPL: Sory, poniosło mnie. |
|
|
![]() ![]()
|
|
Kolega będzie zakładać stronę z projektami itd. i chciałem zrobić swoją wersje tego wejdzcie w link i dajcie tam "zaloguj się" całkowicie poległem z zakładką moje konto i nei wiem czy z tego coś będzie :-(
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 17:34 |