![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 19.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mamy taki kod:
Kod ma rysować druczek na list polecony. Jedak przeglądarka zwraca obraz, tyle że pusty. (Obrazek się nie ładuje). Ktoś coś podpowie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 52 Dołączył: 3.02.2013 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zakomentuj poniższą linię:
Włącz raportowanie błędów i powinieneś dostać odpowiedź w postaci błędu zwracanego przez interpreter PHP. To powinno nakierować cię na to co jest robione nieprawidłowo. Ten post edytował mstraczkowski 19.12.2013, 19:55:29 -------------------- Jeżeli moja wypowiedź Ci pomogła użyj przycisku
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 19.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odp.
Zwróciło tyle:
A wydaje mnie się, że użyto poprawnie:http://www.php.net/manual/pl/function.imag...edrectangle.php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 354 Pomógł: 100 Dołączył: 14.11.2013 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Komputerek nie wie co to $white. Wspominasz dopiero o tym pozniej
![]() |
|
|
![]()
|
|
Poprawiłem, jednak dalej nie trybi jak trzeba. Przy zakomentowanej linii uzuskuję śmietnik typu, cytuję kawałek:
Przy odkomentowanej linijce generuje nic ;-) Ten post edytował politechnik 19.12.2013, 20:15:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
No to już teraz działa...
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
No właśnie nie bardzo. Ładuje się plik ale nie wyświetla
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
U mnie działa
![]() -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
U mnie działa ![]() A u mnie nie działa, dodałem header przed imagepng, czyszczę pamięć i lipa ![]() Gdzie mam szukać przyczny. Korzystam z wampserver, mam włączone gd2. Gotowe skrypty śmigają (generuję też kody kreskowe innym skryptem i tam trybi) Zastanawiam się jeszcze, może kodowanie ma znaczenie? Hm? |
|
|
![]()
|
|
(...)czyszczę pamięć i lipa ![]() Pokaż jak. Może zamiast:
Daj tak:
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 16 Dołączył: 21.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm a może masz z przodu jakieś dodatkowe bajty przed otworzeniem <?php ...
Otwórz to w zwłykłym notepadzie i jak są to usuń je. Nie możesz wyświetlać niczego na stronie poza obrazkiem z gd. Pozdrawiam Scalak |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:10 |