![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 1 Dołączył: 9.02.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki kod: Ładnie on losuje mi te liczby i wypisuje po przecinku, ale... Czasami losuje 0 a ja chcę tylko liczby z przedziału 1-49. Czy jest jakaś inna funkcja aby to zrobić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 1 Dołączył: 9.02.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jakieś inne propozycje?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Głównie chodzi mi o to co jest nie tak w moim kodzie. Dlaczego to cholerne 0 występuje skoro jest 1,49
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo funkcja array_rand zwraca wylosowane indeksy, a nie wartości. Klucze są numerowane od 0, dlatego czasami dostajesz 0.
Cytat Picks one or more random entries out of an array, and returns the key (or keys) of the random entries. Spróbuj tak: Albo podobnie jak robiłeś wcześniej, ale zmieniając klucze:
|
|
|
![]()
|
|
Bo wyciągasz klucze tablicy a nie jej elementy?
EDIT: @sowiq wygrywa ![]() -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 21:31 |