![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 27.11.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, chciałbym zapytać, jak by wyglądała funkcja w PHP, jeżeli jest większa ilość cyfer, czyli ogólnie mówiąc, IP.
Jaśniej: Ktoś podaje IP - 999.999.444.33:2251 (np.) i chcę, by to zmieniało na napis, że jest to niezgodne z regulaminem, istnieje takie coś? Z góry dziękuję za jakiekolwiek odpowiedzi. ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 27.11.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie chodzi mi o sprawdzanie, lecz o to, że jak już ktoś zamieści jakiś adres IP to by go ukrywało. Jest taka funkcja w PHP?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Nie ma funkcji, ale jest element składni PHP i nazywa się if.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kshyhoo raczej wyrażenie regularne, bo ip przecież nie znamy
![]() Pytanie tylko co konkretnie chcesz uzyskać, tzn te ip podawane jest z palca czy jak? |
|
|
![]()
|
|
A o czym ja piszę? Podałem mu link do Google, gdzie miał przykłady. Sprawdza wyrażeniem regularnym, czy wprowadzone dane to IP i potem warunkiem z if pokazuje albo nie. Cała filozofia...
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To spróbuj wejść w swój link
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może w którymś było ale w tych na początku jest $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 14:58 |