![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Mam stronę w .html i nie chcę robić z tego PHP. Muszę koniecznie w kodzie html umieścić coś takiego <!-- INCLUDE test.html --> czyli w tym miejscu wyświetlenie "czegoś" z innego zakodowanego pliku html Jak mogę to zrobić bez PHP itp. ? Czy jest na to jakieś działające rozwiązanie? Cała strona jest zrobiona w HTML5. Dzięki za pomoc ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 24 Dołączył: 22.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz spróbować załadować tę treść przez ajax. Inaczej chyba się bez PHP nie obejdzie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 27 Dołączył: 5.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz wyświetlić kod HTML, to wystarczy:
A potem tworzysz plik np. include.js i zapisujesz w nim (czy w dowolnym innym skrypcie o rozszerzeniu .js):
Ten post edytował tomxx 21.11.2013, 18:17:42 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 395 Pomógł: 80 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.html5rocks.com/en/tutorials/web...onents/imports/
To bardzo "świeże" rozwiązanie i najprawdopodobniej żadna przeglądarka tego nie obsługuje, wstawiam to więc jako ciekawostkę. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:26 |