![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 12.01.2009 Skąd: Kanapa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki problem, grafik wymyslił że zdjęcia bedą w kształcie chmurek, i potrzebuje teraz jakieś cudo żeby z kwadratowego zdjecia wycieło mi chmurke w kształcie koła (no prawie to koło), z kwadratu zostaje tylko chmurka a reszta jest przeźroczysta, coś jak w photoshopie nakłada sie maski - czy php albo jakas biblioteka obsługuje coś takiego ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie prościej wkleić już wycięta chmurkę? do tego byś musiał wyliczać kąty, co mniemam jest przerostem formy nad treścią
![]() do obrazków jest GD lub imagemagick ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 2 Dołączył: 1.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mógłbyś użyć tutaj HTML5 albo bibliotek Js ale to chyba będzie przerost formy nad treścią.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Kwestia odpowiednio dobranego sharpe imagefilledpolygon.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 12.01.2009 Skąd: Kanapa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
com, jak byś dostał dziennie 10000 chmurek do wyciecia to chyba szybko by Ci sie znudziło
![]() Kshyhoo, no i co że narysuje sobie nawet ten kwiatek tym czymś ? Jak to się ma do wyciniania pozniej ? Potrzebuje to zrobić najprościej jak sie da.. Jeśli sie da.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
owszem, ale tak jak powiedziałem żeby otrzymać kształt, który nie jest figurą prostokątną, potrzebujesz znać kąty tych krzywych... możesz sobie je oczywiście wyliczyć ale urobisz się więcej niż przy wycinaniu ich...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 56 Dołączył: 3.06.2010 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie sprawdzałem czy działa, ale wyglada na to, że rozwiązuje Twój problem.
http://stackoverflow.com/questions/7203160...ng-transparency -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |