![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Witam. Miałem sobie oto taką funkcję walidującą:
I zachciało mi się zmiany ładowania kategorii. Teraz mam tak w formularzu: Pomoże ktoś, bo ja w JS nie bardzo. -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale z czym masz problem? Co Ci nie działa? Jak to wywołujesz? Co chcesz aby to robiło etc. bo teraz to ja Ci najwyżej mogę powiedzieć o błędach kodowych i składniowych w zasadzie całkowicie oderwanych od Twojego problemu jakiego nie znam.
Ps. Używanie with jest po prostu złe, zapomnij o nim Ten post edytował lobopol 23.10.2013, 19:58:40 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Nie znam się na JS, a i w PHP jestem amatorem. Tą funkcją walidowałem formularz, nie pozwalał wysłać bez uzupełnienia pól. Dopóki kategoria była jedna, wszystko było ok. Teraz mam kategorię w multiselekt, więc odbieram tablicę. W PHP wiem co zrobić, ale w JS nie. ta linia:
nie działa po przeróbce na:
Ten post edytował Kshyhoo 23.10.2013, 21:09:44 -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 26 Dołączył: 23.01.2009 Skąd: eZ Systems Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
daj identyfikator do selectboxa lub zmienie selektor na
Kod var dropdowns = document.getElementsByTagName('select');
if (dropdowns[0].value === '') {} Ten post edytował sunpietro 23.10.2013, 21:18:27 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jesteś wielki, tego oczekiwałem. Działa jak należy.
EDIT: ech się pospieszyłem. Nie wszystko jest ja należy ![]() Ten post edytował Kshyhoo 23.10.2013, 21:33:52 -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Walidacja samym JS nie jest dobrym pomysłem, bo user może wyłączyć JS w przeglądarce.
2. Zastosuj required w formularzu (HTML5). 3. Dodatkowo musisz zrobić walidację w PHP, bo user może mieć wyłączone JS oraz starą przeglądarkę bez HTML5. To tylko rady. Ten post edytował Turson 24.10.2013, 12:45:56 |
|
|
![]()
|
|
Przecież to logiczne. Chcę tylko zabezpieczyć się przed wysłaniem formularza, stąd JS.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:19 |