![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam .. Mam problem z kolorami ponieważ zrobiłem sb funkcję która dzięki jakimś znakom pogrubia kolor ( jest troszeczke ciemniejszy ) lecz czasami kolor przyciemniony jest wgl inny
gdy mam zmienna color a ta przyciemniona co color + 5000 no ale jak mowilem czasami wgl to nie działa poniewaz jest pomaranczowy kolor a zmienia na niebieski ;/ więc jaka sume dodaac/odjac/pomnozyc/podzielic aby zmienna color była troszke ciemniejsza |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Witam .. Mam problem z kolorami ponieważ zrobiłem sb funkcję która dzięki jakimś znakom pogrubia kolor ( jest troszeczke ciemniejszy ) lecz czasami kolor przyciemniony jest wgl inny gdy mam zmienna color a ta przyciemniona co color + 5000 no ale jak mowilem czasami wgl to nie działa poniewaz jest pomaranczowy kolor a zmienia na niebieski ;/ więc jaka sume dodaac/odjac/pomnozyc/podzielic aby zmienna color była troszke ciemniejsza A możesz uściślić swoją wypowiedź? -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
color = FF0000 - normalny czerwony
color2 = FF0000 + 5000 - bordowy no i mniej wiecej działa ale chce aby te ( + 5000 ) zamienić na inne znaki ponieważ miedzy color a color2 nie ma prawie różnicy.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Źle do tego podchodzisz.
#RRGGBB - podanie kolejno wartości każdej składowej kolorów podstawowych: czerwonego RR (red) zielonego GG (green) niebieskiego BB (blue). Wszystkie te liczby muszą być dwucyfrowe i są zapisane w systemie szesnastkowym, w którym mamy 16 cyfr podstawowych: 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, A, B, C, D, E, F. Przykładowo: liczba szesnastkowa B5 oznacza w systemie dziesiętnym 181 (11*16 + 5 = 181). Czyli musisz dodawać wartości do każdej grupy. -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
ok dzieki a da się przy jakieś funkcji pogrrubić kolor RGB ?
Ten post edytował FajnyZiomek 31.07.2013, 19:41:20 |
|
|
![]()
|
|
ok dzieki a da się przy jakieś funkcji pogrrubić kolor RGB ? Pogrubić? -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]()
|
|
TAK
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 19:42 |