![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam mały problem, nie mogę dojść do tego jak napisać kto był autorem danego newsa, chodzi o to, aby ta zmienna "login", po wylogowaniu także pokazywała się na stronie głównej jako autor. Na przykład: piszę newsa z konta benzulli i na stronie głównej pojawia się news, którego autorem był benzulli (autor jest widoczny nawet po moim wylogowaniu, przez każdego), czy np. pisze ktoś o nicku test123 no i na stronie głównej autorem drugiego newsa jest test123. Proszę o pomoc, oto pliki: zaloguj.php
dodaj.php
fragment php w index.php
I przykładowo pod zmienną $autor chciałbym, aby wyświetlał się autor newsa. Ten post edytował benzulli 14.07.2013, 12:51:12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
$autor = $_SESSION['login'] w dodaj.php
![]() Ten post edytował Kshyhoo 14.07.2013, 14:53:24 -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem tak wcześniej i nie działało - zostawiam teraz tak, jak mi powiedziałeś, czyli w dodaj.php jest autor, adres strony bezchemii.info/porlat (no i teraz tak samo nie działa, tak jak wcześniej).
Ten post edytował benzulli 14.07.2013, 15:15:44 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
1. Logujesz usera.
2. Wrzucasz jego login do sesji. 3. Pobierasz z sesji login w dodaj.php (jako autora). Co tu można skomplikować? Ten post edytował Kshyhoo 14.07.2013, 16:03:43 -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Przepisałem od nowa cały skrypt i działa, dzięki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:37 |