![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, nie mogę uporać się z takim problemem. Mam bota, do którego jak się napisze pierwszy raz to tworzy katalog a w nim plik tekstowy o nazwie zmiennej $from, czyli w tym przypadku numer gg. Skleciłem kod i tworzy on ładnie katalog o nazwie $from, w nim plik txt o nazwie $from i dodatkowo zapisuje to, co użytkownik przesłał do skryptu i o to mi chodziło. Ale problem powstaje, jeśli ten sam użytkownik napisze ponownie(bo katalogi etc. z jego numerem są już utworzone) to wyrzuca błąd, że taki katalog itd itd już istnieje. To użyłem funkcji file_exists() z nadzieją, że pomoże, ale chyba coś źle robię... Niżej zamieszczam kod, proszę o pomoc.
Próbowałem również tak, ale wtedy sypie błędami, że źle klamry są
Ten post edytował mrRosso 12.07.2013, 17:51:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 25 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To muszę tej funkcji użyć zamiast tych dwóch funkcji file_exists i mkdir czy tylko jednej i jakiej?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 25 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast tych 2, wyżej opisałem jej działanie.
|
|
|
![]()
|
|
Prawie dobrze, ale teraz jest tak.
Jeśli jest katalog o nazwie $from to ta funkcja, którą podałeś tworzy w niej plik txt też o nazwie $from i to jest dobrze, ale jeśli nie ma katalogu to wywała error, że takiego nie ma. A ta funkcja, którą podałeś, tworzy tylko plik a katalogu nie.
a ten błąd to
Ten post edytował mrRosso 12.07.2013, 18:17:14 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
teraz jest super! dzięki wielkie za pomoc i oczywiście piwko leci!
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 18:44 |