Witam, nie mogę uporać się z takim problemem. Mam bota, do którego jak się napisze pierwszy raz to tworzy katalog a w nim plik tekstowy o nazwie zmiennej $from, czyli w tym przypadku numer gg. Skleciłem kod i tworzy on ładnie katalog o nazwie $from, w nim plik txt o nazwie $from i dodatkowo zapisuje to, co użytkownik przesłał do skryptu i o to mi chodziło. Ale problem powstaje, jeśli ten sam użytkownik napisze ponownie(bo katalogi etc. z jego numerem są już utworzone) to wyrzuca błąd, że taki katalog itd itd już istnieje. To użyłem funkcji file_exists() z nadzieją, że pomoże, ale chyba coś źle robię... Niżej zamieszczam kod, proszę o pomoc.
$plik = $from; //deklaracja ścieżki do pliku
$sprawdz = file_exists($plik); //sprawdzenie czy plik istnieje if (!$sprawdz) //jeżeli plik nie istnieje (zmienna $test=FALSE)
{
mkdir('./baza/'.$from, 0777
); }
else
{
}
$kiedy = date("(Y-m-d H:i)"); if($fp = fopen('baza/'.$from.'/'.$from.'.txt', 'a+')); if(fwrite($fp, "<$from>[$kiedy]: $tresc\n\r"));
Próbowałem również tak, ale wtedy sypie błędami, że źle klamry są
$plik = $from; //deklaracja ścieżki do pliku
$sprawdz = file_exists($plik); //sprawdzenie czy plik istnieje if (!$sprawdz) //jeżeli plik nie istnieje (zmienna $test=FALSE)
{
mkdir('./baza/'.$from, 0777
); }
else
{
$kiedy = date("(Y-m-d H:i)"); if($fp = fopen('baza/'.$from.'/'.$from.'.txt', 'a+')); if(fwrite($fp, "<$from>[$kiedy]: $tresc\n\r")); }