![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Ponizej przedstawiam elementy pewnego systemu. Bardzo prosze o orientacyjna wycenę następującego systemu (sam kod php, bez grafiki). Strona zarzadzana jest poprzez przegladarke przy pomocy formularzy: Panel administracyjny (system logowania uzytkownikow): - profil uzytkownika (zmiana podstawowych danych: imie, nazwisko, email, itp) - zmiana hasła - dodawanie nowych uzytkownikow do systemu System publikacji newsow (oczywiscie tylko admin moze dodawac/usuwac/edytowac tylko wlasne wiadomosci) - jw (dodawania/usuwanie/edycja) - podzial wiadomosci (temat, wprowadzenie, dalszy ciag) - wybrana data i czas publikacji wiadomosci (wybranie z listy) - mozliwosc zalaczenia zdjecia (gdy zalaczony plik jest za duzy to grafika jest pomniejszana do okreslonych wymiarow) - pole opisu zdjecia System odnosnikow: - kategorie odnosnikow (dodawanie, edycja) - dodawanie/usuwanie/edycja odnosnikow Publikacja artykulow (plikow pdf) - dodanie/usuniecie pliku System faq: - zadawanie pytan, obluga (odpowiedz - publikacja w sytemie faq), usuniecie pytan, powiadomonie uzytkownika o udzieleniu odpowiedzi na pytanie, powiadomienie admina o nowym pytaniu), mozliwosc usuwania/edycji pytan System oparty o MySQL'a. Ile taka praca moze kosztowac. Cena netto. Dzieki za odpowiedzi. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli odbiorcą ma być osoba fizyczna, której celem zakupu nie jest wykorzystywanie danego systemu w firmie, która miałaby duże zyski z tego to uważam, że najrozsądniejszą ceną netto byłoby: 350zł.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2003 Skąd: z epoki lodowcowej Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Tiraeth @ 2004-10-11 17:04:07) Jeżeli odbiorcą ma być osoba fizyczna, której celem zakupu nie jest wykorzystywanie danego systemu w firmie, która miałaby duże zyski z tego to uważam, że najrozsądniejszą ceną netto byłoby: 350zł. Heh, polecam przestudiowanie tego tematu, pozniej zastanowienie sie nad wlasnymi mozliwosciami i wowczas podjecie negocjacji albo tez odejscie z branzy ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2003 Skąd: POLAND Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Tiraeth @ 2004-10-11 15:04:07) Jeżeli odbiorcą ma być osoba fizyczna, której celem zakupu nie jest wykorzystywanie danego systemu w firmie, która miałaby duże zyski z tego to uważam, że najrozsądniejszą ceną netto byłoby: 350zł. O! Super! Kiedys jak bede cos takiego potrzebował, to Ci to z przyjemnością zlecę. Powiem więcej, dam nawet 400 zł ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Marusz @ 2004-10-12 00:17:01) Cytat(Tiraeth @ 2004-10-11 15:04:07) Jeżeli odbiorcą ma być osoba fizyczna, której celem zakupu nie jest wykorzystywanie danego systemu w firmie, która miałaby duże zyski z tego to uważam, że najrozsądniejszą ceną netto byłoby: 350zł. O! Super! Kiedys jak bede cos takiego potrzebował, to Ci to z przyjemnością zlecę. Powiem więcej, dam nawet 400 zł ![]() nooo nie szalej ![]() daje 420,05 ![]() -------------------- www.tigroup.pl Rozwiązania informatyczne dla sektora MSP.
Projektowanie i tworzenie stron www, dedykowane rozwiązania e-biznes, outsourcing usług programis |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poproś o 2x tyle ile za pierwszym razem wycenisz, +10%, które to potem łaskawie odejmiesz żeby zrobic dobre wrażenie
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Lubin Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Bez grafiki jakieś 300 zł. (Chłopaki? 4 stówy za logowanie, newsy i faq?
![]() Ten post edytował shizo 12.10.2004, 06:50:35 -------------------- Save you mouth for windows!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Cytat(shizo @ 2004-10-12 07:50:02) Bez grafiki jakieś 300 zł. (Chłopaki? 4 stówy za logowanie, newsy i faq? ![]() Logowanie: - rejestracja - autoryzacja - pewno jakiś mail aktywujący - edycja profilu Newsy: - Dodawanie, usuwanie, edycja - Kategorie - archiwum - pewno "drukuj" i "poinformuj znajomego" - wyszukiwanie - sortowalne archiwum - (już nie mówię o RSS, czy mailingu) FAQ: - Dodawanie, usuwanie, edycja - Przyjazne drukowanie - Szukanie Artykuły: - Upload - Zarzadzanie - drzewka Linki: - Dodawanie / usuwanie / edycja - drzewka Za trzy stówki? To ja nawet do edytora nie siądę... Grafik (dobry) za layout weźmie minimum 300 zeta. Moją pracę wyceniam na ninimum 700 zł, bo są elementy powtarzalne i zastosowanie OOP i szablonów ułatwi pracę. Suma: 1000 zł netto minimum. A dlatego, że szanuję siebie i swoją pracę. A jeść coś też muszę bo na utrzymaniu rodziców już dawno nie jestem jak większosć z Was. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Sorka ale jak ktos chce to sprzedac za mniej niz 300 zl to wspolczuje. Ja za sam system niusów bez specjalnego lay'a dostalem ponad 200 zl a tu jak widac jest znacznie wiecej... Ja bym sie tego trzymal co Scanner powiedział
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 29.02.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(scanner @ 2004-10-12 08:05:49) Za trzy stówki? To ja nawet do edytora nie siądę... Grafik (dobry) za layout weźmie minimum 300 zeta. Moją pracę wyceniam na ninimum 700 zł, bo są elementy powtarzalne i zastosowanie OOP i szablonów ułatwi pracę. Suma: 1000 zł netto minimum. A dlatego, że szanuję siebie i swoją pracę. A jeść coś też muszę bo na utrzymaniu rodziców już dawno nie jestem jak większosć z Was. scaner widac masz glowe na karku problemem jest to ze dzieciaki piszace w php nie maja pojecia o modelowaniu danych i zagadnieniach z kategori inzynierii do momentu kiedy nie poszedlem na studia (informatyka na politech. pozn) wydawalo mi sie to zbedne, teraz zmienilem zdaniem (co nie oznacza ze tylko na studiach mozna sie tego nauczyc, tam raczej zwrocili na to uwage a reszta to juz wlasny zakres) ogolnie co do wyceny trzymam sie tego co napisal scaner i sam za mniejsze pieniadze nie odpisalbym na maila |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 12:05 |