![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 5 Dołączył: 6.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć. Chciałbym się zapytać doświadczonych osób o możliwości korzystania z trybu graficznego i tekstowego w jednym pliku.
Jednym z rozwiązań jest z pewnością wrzucenie kodu korzystającego z biblioteki graficznej do oddnielnego pliku i potem wczytanie go np. w ramce. Czy istnieje możliwość zmiany nagłówków ->przechodzenia pomiędzy trybami , w jednym pliku? Z góry dziękuję za wyjaśnienia. ____________ szybka próba zakończyła się wyrzuceniem krzaków pliku graficznego wczytanego przez jedną z funkcji GD.
Ten post edytował jeremiash 17.12.2012, 20:04:47 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Użyj switch.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 5 Dołączył: 6.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i jak mam go niby użyć chcąć wyświetlić np: menu , potem rysować (biblioteka GD) punkty o współrzędnych przekazanych przez tablicę a następnie wyświetlić np. stopkę strony? Przepraszam, może jestem bardziej lewy niż sam przypuszczam, ale nie mogę sobie tego jakoś wyobrazić. Proszę o wyjaśnienie. Dzięki z góry
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
W switch inkluduj pliki odpowiedzialne za obróbkę grafiki.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Co mi to ma dać? Ja nie chcę wybrać pomiędzy trybem graficznym a tekstowych. Ja chcę go użyć jednocześnie wyświetlając na na ekranie tekstowy/graficzny/tekstowy. Owszem , mogę includować ale w jaki sposób to niby ma wpłynąć na interpretację nagłówków przez przeglądarkę? Ja czegoś nie rozumiem? ...
|
|
|
![]()
|
|
Kiedyś tak zrobiłem tu. Żadnych problemów.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:03 |