![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Chciałbym was się zapytać, jaki program wybrać do PHP Z góry dzięki. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
IDE czy co?
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Sądząc po wypowiedzi, jesteś nowicjuszem. Polecam paczkę AppServ.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dopiero zaczynam, jak stawiam plik na darmowym hostingu, który ma więcej niż 3 linijki to wyskakuję błąd.
Szukam programu, (np. tak jak Pajączek do html, że można podglądać stronę od razu) który pokaże mi jak działa skrypt bez konieczności wrzucania go na stronę. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Ten "program" nazywa się serwer. Jest ich wiele - ja polecam paczkę, którą podałem. Zawiera instalator, idealna dla początkujących.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za cierpliwość, dam znać jak program mi się ściągnie
![]() #EDIT I jak teraz "obejrzeć" swój skrypt? Więc? Jak mogę "obejrzeć" swój skrypt? Ten post edytował kubri 15.12.2012, 15:19:31 |
|
|
![]()
|
|
Nie możesz przeczytać jakiegoś kursu dla początkujących albo użyć szukajki na Forum?
|
|
![]()
|
|
Właśnie czytam kurs, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi na to pytanie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat Po zainstalowaniu WebServa wybieramy najnowsze wersje PHP i MySQL, resztę zostawiamy zaznaczona domyślnie. Żeby serwer działał musimy go najpierw włączyć. Jeśli w pasku skrótów po prawej stronie nie ma ikonki serwera, należy znaleźć i uruchomić plik webserv.exe. Znajdzie się on w pasku systemowym (umieszczonym zazwyczaj po prawej stronie na dole), trzeba kliknąć najpierw w ikonkę, po czym klikamy polecenie uruchom. Żeby sprawdzić, czy poprawnie uruchomiliśmy serwer, włączamy przeglądarkę i wpisujemy adres http://localhost/. Jeśli pojawi się strona powitalna, znaczy to, że wszystko jest gotowe do rozpoczęcia nauki.
Jeszcze kilka slow o strukturze w WebServie. Wchodząc do katalogu, w którym zainstalowaliśmy serwer, interesować nas będą głównie dwa miejsca. Jedno nazywa się httpd, do którego wrzucamy wszelkie pliki, które mają być dostępne pod adresem http://localhost/. Jeśli natomiast chcemy podzielić naszą pracę na kilka kategorii, wchodzimy do katalogu o nazwie httpd-users. Tworzymy wewnątrz nowy katalog, który nazywamy dowolnie, np. zmienne. Wszystkie pliki w katalogu "zmienne" będą dostępne pod adresem http://localhost/~zmienne/. -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]()
|
|
Nigdzie nie ma "WebServ" - przeszukałem już cały folder
![]() |
|
|
![]()
|
|
To tylko przykład, skąd mamy wiedzieć, w jakim katalogu trzymasz pliki?
|
|
![]()
|
|
Nie o to mi chodzi ...
Cytat należy znaleźć i uruchomić plik webserv.exe. Chodzi mi o to,że nie mam takiego pliku - więc jak niby mam go uruchomić ? :| |
|
|
![]()
|
|
Po restarcie komputera serwer uruchomi się samoczynnie - o można zobaczyć w Managerze zadań.
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 36 Dołączył: 1.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może na początek zainteresuj się jakimiś videotutorialami, skoro z tradycyjnymi masz problem. Łatwiej Ci będzie załapać, wszystko będzie zobrazowane. Co do Twojego pytania, to niestety musisz poznać podstawy podstaw.
Edit: Nie wiem jaka jest tego wartość, ale może pomoże: http://www.youtube.com/watch?v=jrQCLxwoxJ0 Innego pomysłu nie mam. Ten post edytował kristaps 15.12.2012, 21:33:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
To dobrze, że chcesz się uczyć, ale pytasz o podstawy podstaw. Wszystkie odpowiedzi na swoje pytania znajdziesz w każdym tutorialu do PHP, większości manuali do frameworków oraz książek. Nie ma sensu pisać tego jeszcze raz.
Zamykam. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:50 |