![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 4 Dołączył: 4.10.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam pytanie odnośnie np. takiego layout-u
http://pieknowzdrowiu.pl/img1.png z tematu: Temat: Projekt logo oraz strony dla firmy outsourcingowej Załóżmy, że mam taką grafikę ( mini box ) na zdjęciu. Jak w CSS ulokować taką grafikę i aby wyświetlić na niej tekst? Oczywiście tekst umiem, chodzi mi po pomysł jak wy to realizujecie bo ja wyobrażam sobie to tak, że na te zdjęcie nakładam jakiegoś div-a. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 192 Pomógł: 12 Dołączył: 23.09.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 4 Dołączył: 4.10.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Niby tak, ale wtedy ten tekst by najechał na nagłówek minibox czyli to jest jednoznaczne z tym, że nagłówek minibox trzeba zrobić osobno i także zdeklarować jako tło.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 192 Pomógł: 12 Dołączył: 23.09.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o jaki dokladnie obrazek chodzi ? zakrecilem sie i juz sam nie wiem o co dokladnie chodzi... zaznacz na zdjęciu o co dokladnie chodzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Mini box, a konkretnie ten Mini Box wyżej ( na zielonym tyle piszę ) i ma on pobrane jakieś nowiki czy newsy nie ważne :-)
|
|
|
![]()
|
|
aaaaaa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
to ja bym to zrobil tak: css cos w tym kontekscie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) choć zamiast obrazka pod tlo h1 wolalbym wstawic juz gradier (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) generator: http://www.colorzilla.com/gradient-editor/ (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował tomi1985 24.11.2012, 16:53:22 |
|
|
![]()
|
|
Możesz opisać "klasy" czy jak to się nazywa "#takie_cos" odnośnie obrazka, do którego się odnośiliśmy?? :-)
Co czego dotyczy. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Cytat #mini { width:250px; text-align:left; border-radius:5px; } #mini h1 { background: url("box.png") no-repeat; padding:10px; width: 230px; height:60px; } ul#nav { list-style:none; } ul#nav li { background: url("znaczek.jpg") no-repeat 0 10px; } <div id="mini"> <h1>Mini Box</h1> <ul id="nav"> <li>1</li> itd... </ul> </div> a więc tak:
chyba o to chodzilo (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
odwołując się do identyfikatora #nav niepotrzebnie stosujesz jeszcze to ul, identyfikator na stronie powinien być tylko 1 (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 02:28 |