![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie uważam siebie za wybitnego grafika, także proszę o uwagi i sugestie co mógłbym zmienić i poprawić w wyglądzie strony, jak i logo (całość mojego autorstwa).
http://tinyurl.com/bjbqwzo -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Łatwo jest krytykować … - faktura strony od razu rzucający się w oczy szary wzór, nie pasuje (ogólnie paleta kolorów jest źle dobrana) - nagłówek strony jest niewspółmiernej wielkości w stosunku do loga, czcionka też nie w ten deseń - brak jakiegoś elementu na którym można by skupić uwagę (zakładam że miałbym nim ten “slider” na topie) - sekcje i ich wygląd to rzecz gustu, aczkolwiek mi przypominają bardziej poprzednią dekadę, jeżeli chodzi o trendy w projektowaniu www Też miałem kiedyś ambicję aby tworzyć strony w programach graficznych a moje końcowe przemyślenie było takie "text/plain wróci w wielkim stylu" ![]() Teraz jak zabieram się za tworzenie szablonów moje narzędzia to typografia, paleta kolorów, semantyczny kod, css i js. Bez dysrespektu, rób to co robisz najlepiej ![]() Ten post edytował rocktech.pl 9.11.2012, 14:51:32 -------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 9 Dołączył: 3.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oprawa graficzna nie wzbudza we mnie zaufania w stosunku do firmy. Zbyt wiele przekombinowanych, niespasowanych styli i kolorów. Brak czytelności.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 468 Pomógł: 36 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Troche mi przypomina szablon strony klanowej (kiedys bylo ich pelno). Ogolnie jak sam zrobiles taki to zrobisz tez ladniejszy. Wystarczy popracowac nad szczegolami. Troche za duzo jednak tego, sprobuj wiecej minimalizmu. Logo zupelnie nie pasuje do reszty strony.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2012 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A według mnie stronka jest ok. Tylko ja uporządkowałbym trochę kwestie kolorów i odrobinę je stonował
![]() -------------------- pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 419 Pomógł: 5 Dołączył: 7.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj, często mi pomagasz może tym razem i ja się odwdzięczę
![]() A więc tak stronka ogólnie jest miła ale nie powala - wiadomo projekt może nie wymaga wiele wkładu. Zastrzeżenia do logotypu: 1. Logotyp nie pasuje do tonacji strony. 2. Zastosowałeś border-radius a logotyp masz kanciaty 3. Nie stosuj nieczytelnej czcionki - nigdy 4. Outsoursing solutions zamień na Helvetica i zrób obramowanie białe np. 5px i do tego twardy cień ciemno pomarańczowy 5. Napis Forge jest kompletnie nieczytelny - musisz stosować napisy poziome bo nikt nie skojarzy nigdy firmy. Menu ? Wydaje mi się że zwykły arial lub helvetica niepogrubiona byłba znacznie lepsza i zmniejsz jednak czcionkę 3-4 piksele w dół. Pzdr Człowiek gdy otwiera stronę zaczyna zawsze ją oglądać od lewego górnego rogu do prawej a potem od menu do prawej strony. Gdy zapewnisz ładny efekt na górze reszta może mieć niedociągnięcia ![]() Ten post edytował ZenekN 15.11.2012, 22:00:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.05.2025 - 06:27 |