![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Skąd: Columbus Georgia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam i prosze o ocene projektu Virualna Szkola, napisalem to dla pewnej szkoly w North Carolina.
Applikacja pozwala zarzadzac nauka/ocena uczniow przez internet. Aplikacja uzywa: jquery 1.8.x, mysql 5.x, php 5.2.x, apache 2.2.x i mozna ja wbudowac w dowolny CMS. Login: http://www.sowacms.com/Cms/Mad/page/1.1/14.php (user/password: schu/schu$) i prosze klikac na linki z prawej strony, ikony oraz grids items. Czekam na opinie. Dziekuje za oceny. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Czy formularz logowania bez js naprawdę nie może się wyświetlić?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Skąd: Columbus Georgia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cala aplikacja jest oparta na jquery a to raczej wymaga js.
|
|
|
![]()
|
|
Rozumiem, ale czy zwykły formularz nie może być wyświetlony bez js? Rozumiem, że nie będzie miał wówczas bajerów, ale ze go w ogóle nie widać to tego nie rozumiem... rozumiesz?
|
|
|
![]()
|
|
Pewnie prosty mozna bez js ale w tym przypadku js (jquery) jest uzywane do:
1) validacji pol (tip tools podpowiada co jest zle) 2) submit jest wysylany do servera przez jquery (ajax) 3) informacje o blednym user/password sa wyswietlane (tip tools) bez zmiany strony |
|
|
![]()
|
|
Ja wiem do czego używasz jQuery. Przecież widzę. Nie musisz mi tego wyjaśniać...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie prosty mozna bez js ale w tym przypadku js (jquery) jest uzywane do: 1) validacji pol (tip tools podpowiada co jest zle) 2) submit jest wysylany do servera przez jquery (ajax) 3) informacje o blednym user/password sa wyswietlane (tip tools) bez zmiany strony Ale walidacje i sprawdzanie poprawnosci hasła można wykonać także po stronie serwera. Jeśli ktos ma wyłączone JS to dostanie moze i brzydsze komuniakty, może i póżniej ale dostanie i będzie miał mozliwość korzystania ze strony. JS fajnie wygląda i pomaga i tylko jako pomoc powinna byc używana a nie jako niezbędny dodatek. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 468 Pomógł: 36 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zawsze wszyscy sie czepiaja tego JS ... ok formularz powinien byc zrobiony w php a javascript mialby tylko dodac mu dynamiki... ale ostatnio w wiekszosci opinii slysze ze "jak wylacze js to nie dziala to to i to" tak moge powiedziec ze jak mam starego kompa z IE6 to nie dziala to to i to i to, bo ktos skorzystal z html5 i z css3. Ktos jeszcze skorzystal z flasha ktorego nie mam zainstalowanego albo moze np z renderowania 3d ktore obciaza bardzo kompa a mam slabego kompa... Malo ludzi wylacza javascript w przegladarce...
Jezeli chodzi o wyglad strony to bardzo kanciasta, moznaby zainwestowac w grafika porzadnego. Linki w prawym gornym rogu zupelnie niewidoczne. poczytaj o xss. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę że od czasu SowaCMS niewiele się nauczyłeś. Bez JS daleko nie zajedziesz, chyba że w USA nadal jest trend brzydkich stron, byle jak zrobionych.
A i tak nadal uważam że to jakaś marna prowokacja. Ten post edytował !*! 24.11.2012, 11:47:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 419 Pomógł: 5 Dołączył: 7.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
W pierwszym poscie napisalm
"Aplikacja uzywa: jquery 1.8.x, mysql 5.x, php 5.2.x, apache 2.2.x i mozna ja wbudowac w dowolny CMS". Moja prosba dotyczyla raczej oceny aplikacji (napisanej w jquery a to jak mi sie wydaje jest JS). Poza zlosliwosciami i jedna konstuktywna sugestia nie widze zadnych innych sensownych wypowiedzi. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 435 Pomógł: 40 Dołączył: 16.02.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czemu ajax'owe requesty wyglądają tak:
... to się nazywa 'krytyczny błąd bezpieczeństwa' ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pierwszym poscie napisalm "Aplikacja uzywa: jquery 1.8.x, mysql 5.x, php 5.2.x, apache 2.2.x i mozna ja wbudowac w dowolny CMS". Dobrze że to podkreśliłeś, używa jQuery, czyli jak sam zauważyłeś JS. Tylko że JS ma wspierać tworzenie aplikacji, a nie się o nią opierać, wyjątkiem są aplikacje specjalistyczne, do których wirtualna szkoła się nie zalicza. Aplikacje nieposiadające JS też można "wbudować w dowolny CMS". Niewiele można tu ocenić. Kod html/js jest masakryczny/przestarzały (linki w menu głównym nie działają)[słyszałeś o standardach?], pisany na kolanie, wygląd też nie zachwyca, jest chaotyczny. Ten post edytował !*! 27.11.2012, 10:52:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 08:59 |