![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2012 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Witam znalazłem na forum taki dobry skrypt komentarzy tylko że jakoś nie widać komentarza po napisaniu ?
tam jest jakieś include w tym skrypcie i ja myśle że to pewnie na moim serwerze nie działa include ? i mam pytanie czy da sie jakoś zrobić żeby działał ? http://www.forumweb.pl/gotowe-komponenty-w...a-plikach,65553 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Jak może nie działać include, jak to podstawowa funkcja? Sprawdź, czy coś się dodaje w plikach. Sprawdź, co przechodzi przez $_POST.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2012 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
no i problem tkwi w tym że nie zapisuje tego komentarza na serwer ? jak to naprawić
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
ale na vertigoServ działa normalnie zapisuje komentarz i pokazuje a w internecie nie czemu ?
|
|
|
![]()
|
|
ale na vertigoServ działa normalnie zapisuje komentarz i pokazuje a w internecie nie czemu ? Najczęstsze błędy - pkt 10. -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Sprawdź czy to co dodajesz pojawia się w pliku:
kom.txt Jeżeli się pojawia to albo brakuje Ci jakiś tagów w obrębie iclude albo masz tak porobuione style że coś Ci zasłania komentarze. Tak jak wspominał kolega możesz też spróbowac wyświetlić dane: Podejrzewam że masz bałagan w tagach, jeżeli Ci nie zapisuje tych komentarzy to gdzieś masz błąd w składni. Przerabiałeś coś czy czysta kopia? |
|
|
![]()
|
|
ale tu oto chodzi że na VertigoSerw działa zapisuje i pokazuje komentarz , tylko w internecie nie bo nic nie zapisuje
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a sprawdziłeś prawa do zapisu dla pliku w którym komentarze są przechowywane ?
-------------------- http://d3ut3r.wordpress.com/ | mysql_* jest przestarzałe UŻYWAJ PDO!
|
|
|
![]()
|
|
te komentarze to plik txt, to czyli co zrobić
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
zmienić chmod na 777 albo 755 i poczytać o tym:)
|
|
|
![]()
|
|
a co to jest chmod ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
No bez przesady! Naucz się podstaw i dopiero zadawaj pytania. Zamykam.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:19 |