![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: z duszy :] Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
hej, znacie dobry i darmowy firewall dla xp, bez nag-screenow i tego co zbedne?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kerio Personal Firewall Pro ---> http://www.kerio.com/kpf_download.html
Outpost Firewall FREE ---> http://www.agnitum.com/download/outpost1.html |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobrze gadasz seth z tym Kerio Personal Firewall Pro - najlepszy moim skromnym zdaniem
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2003 Skąd: - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zone Alarm => http://www.zonelabs.com/store/content/home.jsp
Norton Personal Firewall => http://www.symantec.pl -------------------- <span style="font-weight: bold;">Open Source Enterprise Content Management</span>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
heh.. a co do zone alarm to serdecznie odradzam.. kiedys caly system mi sie "walnal" przez ten program
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(wassago @ 2004-09-07 14:59:03) dobrze gadasz seth z tym Kerio Personal Firewall Pro - najlepszy moim skromnym zdaniem Moim tez ![]() Aczkolwiek z ostatnich testow Chipa Outpost wypadl najlepiej, a kerio byl nieco dalej ![]() |
|
|
![]()
|
|
eee.. tam.. to sa testy. testy testami, ale wiesz my z tego kozystamy na codzien i jest niezawodne. np. swojego czasu mialem problem z tym zasranym sasserem.D, ktorego nie mozna bylo prawie wogole usunac bo zawsze znalazl sobie jakas droge powrotna do mojego rejestru, az do czasu gdy zainstalowalem Keiro PF - juz nigdy sasser mi nie przeszkodzil w pracy
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze mówiąc, to najlepszy według mnie jest Tiny 1.3. Bywa wkurzający, bo na początku pyta o wszystkie pierdoły
![]() ![]() Ten post edytował Vertical 14.09.2004, 09:05:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja nie używam firewalla, wystarcza mi sama Panda Antivirus - wirusy (nawet internetowe) blokuje skuteczniej niż kerio.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panda ANTIVIRUS blokuje? Jak dla mnie to ona tylko usuwa... Bo kiedy już dostaniesz wirusa, to nie zawsze można go usunąć.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 560 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zagrozenie stanowia nie tylko same wirusy! fakt ze trojany tez sa wykrywane ale jak ktos chce sie czuc bezpieczniej to polaczenie FW i AV jest raczej konieczne
a co do programow to ostatnimi czasy uzywam bit defendera i nie nazekam a odradzac moge produkry firmy Norton! szczegolnie ich AV!, jak zainstalowalem pande to wylryla mi chyba z 20 wirusow a Norton milczal i niby wszystko bylo ok (szczepionki pobieral regularnie) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2003 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja także używam Kerio i jestem zadowolony
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja tam nie uzywam ani AV ani FW i od lat nic nie zlapalem (znaczy od kiedy tylko mam kompa i net). Wg mnie najlepszym AV jest swiadomy user. A co do sasserow i innego smiecia to wystarczy pozamykac otwarte porty, ktorych rzekomo uzywa windows (przez ktore to te wszystkie ataki maja miejsce) i bedzie dobrze. A mozna to zrobic niekoniecznie za pomoca FW, niestety wyleciala mi nazwa progamiku, ktory to robil, jutro postaram sie podrzucic.
No dobra.. raz przez chwile mialem Blastera.. ale 'shutdown -a' oraz latka na windowsa go skutecznie zalatwila ;] -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skuteczny jest też ten podstawowy windowsowy firewall - blokuje wszystko.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Cytat(spenalzo @ 2004-09-16 02:01:25) blokuje wszystko. POza sasserami, blasterami i netskimi ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wbudowany FW w Windows, a przynajmniej w W2K obsysa... Jeżeli każesz mu zablokować wszystkie porty UDP poza kilkoma wybranymi (np. podstawowy 53), to drań zablokuje ci wszystkie UDP. Bład ten występuje tylko w W2K, ale jest
![]() -------------------- Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec - Woody Allen
/home/env: Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.1 | FreeBSD 8.0 | NetBeans 6.8 | symfony 1.4 |
|
|
![]()
|
|
Kinool: Popieram, ja też używam antivirusa, ale tylko czasami. Podstawą jest firewall, bo panda ci nie wykryje, że jakiś psychol bawi się twoim komputerem
![]() Ten post edytował Vertical 16.09.2004, 15:52:33 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Vertical @ 2004-09-16 16:50:15) A poza tym, FiDO, to mogłeś nie mówić, że nie masz FW ani AV. Teraz staniesz się celem dla wszystkich, którzy chcą wypróbować swoje możliwości Nie ma obawy.. moj komputer stoi w domu z dala od netu w tej chwili ![]() A jak juz bedzie podlaczony to bedzie za NAT'em, wiec co najwyzej koledzy z LAN'u beda mogli mi nauprzykrzac, a tych moge raczej wykluczyc (pomijam, ze otwarty mam w zasadzie tylko port 80 dla innych, wiec to jest chyba jedyna furtka, latwo im nie bedzie ;]). -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Cytat(Vertical @ 2004-09-16 16:50:15) Podstawą jest firewall, bo panda ci nie wykryje, że jakiś psychol bawi się twoim komputerem Panta Platinum 7. Jak nie wykrywa jak wykrywa? Nie mieszajcie Titanium i Platinum ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kerio Personal Firewall - aktualnie znajomym tylko to instaluję
![]() Wcześniej było Zone Alarm, ale od czasu gdy zaczęły się z nim problemy u mnie, zrezygnowałem. A do tego KPF działa ładnie (po updacie co prawda) z XP SP2. A nawet bez update by nic się nie stało. Za to jak przeczytałem na stronie Microsoftu co może się dziać w przypadku Zone Alarm, to tym bardziej się cieszę, że go nie mam ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:09 |