![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 1 Dołączył: 4.08.2012 Ostrzeżenie: (10%)
|
szukam dobrego crona na windows 7. oczywiście do odpalania skryptów na serwerze. szukałem troche i sporo jest na unixowe systemy. moglibyscie mi polecic jakiegos?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Zobacz też http://support.microsoft.com/kb/313565 , polecenie "at". Jedna uwaga bo dziwnie to sobie MS wymyślił. Dni tygodnia są lokalizowane niestety.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 1 Dołączył: 4.08.2012 Ostrzeżenie: (10%)
|
dziekuje Wam za oba linki. mam jeszcze pytanie, jak ustawie u siebie na komputerze ten harmonogram zadan to bedzie sie on wykonywał nawet gdy kompiuter wyłacze? załozmy mam strone na hostingu i chcialbym by co godzine wykonywał sie skrypt zliczajacy wszystkie posty. bedzie sie on wykonywał nawet jak u siebie wyłacze komputer? pewnie pytanie głupie ale nie znam sie na tym :D
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
A jak wyłączysz serwer, to cron będzie się wykonywał? (IMG:style_emoticons/default/haha.gif)
Ale z drugiej strony jest taki program do backupów pod Windows - Acronis True Image. Jak sobie tam odpowiednio poustawiasz, to wybudzi kompa ze stanu wstrzymania (nie jestem pewien, ale raczej nie włącza wyłączonego), żeby zrobić backup zgodnie z harmonogramem. Więc może jest to jakaś wskazówka gdzie szukać. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Windowsowy Task Scheduler też ma taką opcję, aby wybudzać komputer ze stanu wstrzymania w celu wykonania zadania. Nie trzeba do tego Acronisa. [;
Tu masz wszystko opisane: http://www.vistax64.com/tutorials/166809-t...p-computer.html |
|
|
|
|
|
|
|
Nie trzeba do tego Acronisa. [; Nie chodziło mi o to, że trzeba Acronisa, tylko że jest to jakiś punkt odniesienia, że się da (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) A Acronis zapewne i tak dodaje swoje zadania w windowsowym harmonogramie. |
|
|
|
|
|
|
|
wysmiejcie mnie ale myślałem ze kiedy mam strone na jakims hostingu to moge wyłaczyc komputer, bo serwer znajduje sie u nich i to u nich działa cały czas. czyli jezeli mam strone na hostingu z FTP i załozyłbym tam forum czy cos innego to strona działalaby tylko kiedy miałbym właczony komputer z ktorego wrzucam pliki? i cron równiez?
|
|
|
|
|
|
|
|
Cytat wysmiejcie mnie Oj tam, każdy kiedyś zaczynał (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Cytat kiedy mam strone na jakims hostingu to moge wyłaczyc komputer, bo serwer znajduje sie u nich i to u nich działa cały czas. Tak. Cytat czyli jezeli mam strone na hostingu z FTP i załozyłbym tam forum czy cos innego to strona działalaby tylko kiedy miałbym właczony komputer z ktorego wrzucam pliki? Nie. Wrzucasz pliki i wszystko działa na serwerze, niezależnie czy masz włączony czy wyłączony komputer. Cytat i cron równiez? Jeśli serwer udostępni Ci crona i tam go zdefiniujesz, to nie będziesz musiał niczego ustawiać na swoim komputerze. Polecam google i kilka artykułów o tematyce serwerów, kont hostingowych etc. |
|
|
|
|
|
|
|
ok dzieki poczytam jeszcze o tym, pobawie sie tym cronem i jak cos bede pisał. na razie mozna zamknac. dziekuje za pomoc
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 21.12.2025 - 07:49 |