![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć wszystkim,
Może i mam jakiś prosty problem, którego rozwiązanie pewnie zajmie Wam 1-2 minut, ale naprawdę nie potrafię znaleźć rozwiązania mojego problemu:( Otóż napisałem prosty skrypcik dodawania masowo danych z pliku do bazy mysql:
Niestety po wykonaniu skryptu wyświetla się następujący błąd: Warning: fgets(): supplied argument is not a valid stream resource in C:\Program Files\WebServ\httpd-users\cc2\dodawanie_danych.php on line 17 Podejrzewam że rzecz może się rozbijać o dostępy do pliku bądź bazy, ale nie do końca jestem tego pewien. Wszystko uruchamiam na lokalnym serwerze wirtualnym (localhost - WebServ). Z góry dzięki za tipsy czy porady z Waszej strony. Pozdro ![]() Ten post edytował Daiquiri 15.09.2012, 13:32:44
Powód edycji: [Daiquiri]: Poprawiam temat i otwieram ;)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
A nie tak:
? Skąd zmienna $kod? -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm, teraz błąd zniknął ale niestety nie dodają się rekordy do tabeli... Mimo ze po wykonaniu skryptu wyswietla sie komunikat ze zostaly one dodane do bazy
Plik txt zawiera nazwy klubow bez polskich znakow, przy dwuczlonowych nazwach jest uzyty dolny podkreslnik "_" Kazdy klub w osobnej linii Wczesniej dodawal rekordy do bazy ale jako resource_id3 wszystkie, wiec doczytalem ze nalezy uzyc opcji fread.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Temat: Jak poprawnie zatytulowac watek, Zamykam.
|
|
|
![]()
|
|
Jakieś pomysły gdzie moglem popelnic blad?;>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Pomysł jest taki. Wyświetl sobie za pomocą echo, co wchodzi i wychodzi z Twoich pętli... Użyj też funkcji do sprawdzania, np. print_r i włącz raportowanie błędów. Z błędami i problemami przychodź spowrotem.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:09 |