![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 2.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, szukalem pol h i nigdzie nie znalazlem, jak zrobic cos takiego:
Mam formularz, wybieram tam rozne wartosci i z tego formularza mam zmienna $punkty i wyświetlam sobie wszystkie wartosci w petli foreach, wyskakuje mi np: 5 7 8 12 5 20 33 i teraz moje pytanie brzmi, jak pomnozyc te wszystkie podane wartosci i wynik przypisac do jednej zmiennej? ![]() powinno wyjsc 11088000 wg tego co obliczylem na kalkulatorze. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Wyświetl sobie, co uzyskujesz za pomocą pętli (tablicę) za pomocą np. var_dump, a potem już z górki
![]() -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 2.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyświetl sobie, co uzyskujesz za pomocą pętli (tablicę) za pomocą np. var_dump, a potem już z górki ![]() Wyskajuje tylko: string(4) "5" string(4) "12" string(4) .. niewiele mi to mowi, a w przypadku print_r wyskakuja same liczby, ilosc liczb jest za kazdym razem inna (w zaleznosci ile sie wybierze) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Funkcje do badania wartości i typu zmiennych:
W PHP występują trzy funkcje umożliwiające zbadanie typu i wartości zmiennej. Są nimi var_dump(), var_export() oraz print_r(). Funkcje te różnią się kilkoma szczegółami. Po pierwsze, w odniesieniu do obiektów, funkcja var_dump() drukuje informacje wyłącznie o publicznych składowych (funkcje var_export() oraz print_r() uwzględniają wszystkie składowe: publiczne, chronione i prywatne). Po drugie wydruk generowany przez funkcję var_export() jest poprawnym kodem PHP. Wreszcie funkcja print_r() nie drukuje informacji o typie zmiennej, o ile typem jest string, integer lub float. Teraz będziesz wiedział, co dostajesz ![]() -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Wiem juz co dostaje, jednak niewiele mi to pomoglo
![]() |
|
|
![]()
|
|
Pokaż, co dostajesz.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 27 Dołączył: 16.04.2008 Skąd: Bakutilu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:26 |