![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od wczoraj uczę się php, nie jestem w stanie napisać sobie tego samemu a wiem, że dla kogoś kto potrafi to żaden problem, wyszukiwarka google niestety tym razem mnie zawiodła.
Chodzi mi o napisanie czegoś takiego- Przykład : www.bomstal.pl/garaze-blaszane,27,0.html (Chodzi o ten na środku z możliwymi dodatkami.) Żeby były rozwijane pola z wartością do ustawienia, ew. 1 checkbox, i żeby to się sumowało, z góry dziękuję. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Formularz piszę się w HTLM a nie w PHP... Pokaż swój kod, to co udało zrobić się do tej pory. Inaczej, napisz PW do moderatora o przeniesienie wątku do działu giełda... Dlaczego? Bo to forum dla chcących się nauczyć a nie czekających na gotowiec.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę się nauczyć, nie mam pliku tylko zamysł, chodzi mi o to jak ustawić okienku checkbox daną wartość i zrobić drugie i żeby one się sumowały. Dalej sobie sam to przerobie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tym celu potrzebujesz JS (Java Script) lub jQuery, to już dowolnie. Pobierasz wartość, a raczej rozpoznajesz kliknięcie i dodajesz do sumy $('.suma').val(suma); później wyświetlasz.
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
potem:
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
W zmiennej $calosc masz to zsumowane. Ale po tym, co zamieściłeś widzę, że Ty nie tylko PHP nie umiesz ale i HTML... Według Ciebie, tak powinien wygladać formularz?
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Forum nie jest kursem podstaw html czy php. Naucz się najpierw podstaw, potem zadawaj pytania.
Temat zamykam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:11 |