![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 377 Pomógł: 9 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, posiadam kod który odpowiada za wyświetlanie odpowiednich class, kod wygląda tak:
Tablicę otrzymuję taką: Kod Array ( [login] => login [haslo] => haslo [log] => Zaloguj ) Nic się po prostu nie dzieje, nie ma żadnego błędu, że taka klasa czy plik nie istnieję, całość działa jeśli zastosuję takie rozwiązanie: (nie chodzi tu o kolejność).. Ma ktoś jakiś pomysł, aby to zrobić w switch, a nie w if ?. Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuje. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A od kiedy to do SWITCH zapodaje się tablicę....? Zajrzyj do manuala jak używać SWITCH, bo widać, że nie wiesz.
Do SWITCH zapodaje się zmienną nie będącą tablicą... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Dla mnie kiedyś to też było dziwne
![]()
Ten post edytował Kshyhoo 23.08.2012, 10:59:26 -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ale co tu dziwnego? W manuala jest pokazane do czego służy SWITCH... w manualu jest pokazane jakie konstrukcje można zastąpić switchem.... I napewno nie jest tam napsiane, że coś takiego:
da się zastipić SWITCHem bo się nie da. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 377 Pomógł: 9 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
nie: foreach ($_POST as $post) {
a: foreach ($_POST as $post=>$v) { I przestań zamieniać te swoje IFy na SWITCH bo to jest totalnie bez sensu.... pisałem ci już: SWITCH nie służy do zamiany tego typu konstrukcji.... Co innego gdybyś miał w post indeks o nazwie powiedzmy AKCJA i pod tym indeksem byłyby twoje wartości. Wówczas właśnie byś mógł użyć SWITCH
Do tego właśnie służy SWITCH - do porównywania wartości a nie do porównywania indeksów w tablicy. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Wiem dobrze, że tak powinno się używać switch ($_POST['cos']) {}, a ja chciałem sprawdzić czy w tablicy istnieje obiekt, na początek używałem if, ale później pomyślałem, że może switch będzie dobry - ale widzę jednak, że nie za bardzo... - To może jakieś inne rozwiązanie jest lepsze od warunku if ?.
Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Jakbyś dobrze to wiedział, to byś przez X postów uparcie z tym SWITCHEM nie wyjeżdzał...
W takiej postaci jakiej to masz teraz to tylko IF. Jakbyś zmieniał to tak jak ci napisałem w poprzednim to byś mógł użyć SWITCH. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:36 |