![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--Major-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Jak zrobić następującą rzecz: Mam formularz (2 pola), przesyłam go do pliku .php i tam wyświetlam dane z formularza. Wyświetla się ok. Jednak są ukryte dane z kawałkami kodu php. Np: Uryte1 = "<php" Ukryte3 = "echo " Pole1 = "Witaj" Pole2 = "Świecie" Ukryte2 = "?>" Teraz wyświetla to mniej więcej tak: <php echo 'Witaj'; echo 'Świecie'; ?> Wszystko ok. Jednak chciałbym żeby kod był pokolorowany i ładnie wyglądał. Czyli:
Oczywiście gdy próbuję użyć htmlentities lub coś w tym stylu, zamiast 'Witaj' i 'Świecie' wyświetla mi '$pole1' i '$pole2'. Jest na to jakaś rada? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Najlepiej użyć jakiegoś skryptu do kolorowania składni, np. Geshi. Po za tym umieszczaj kod w znacznikach PRE.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 486 Pomógł: 101 Dołączył: 27.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:56 |