![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 3 Dołączył: 3.04.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
wiem że nie powinno umieszczać się stylów w ten sposób, ale to tak na szybko w każdym razie chciałbym uzyskać taki efekt by tło które dałem dla wiersza rozciągało się na całym wierszu, a nie zaczynało się dla każdej komórki oddzielnie jak to osiągnąć? pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Spróbuj tak:
PNG gwarantuje przeźroczystość. -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 3 Dołączył: 3.04.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
spróbowałem tak jak napisałeś, ale efekt był taki że tła w ogóle nie było
próbowałem z png i jpg |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Podlinkuj obrazek.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 36 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo zobacz z innym obrazkiem...
Np.: Ten post edytował bogdan89 17.08.2012, 11:25:29 |
|
|
![]()
|
|
tlomenu.jpg
bogdan89, ale Twój przykład działa tak samo jak ten co podałem wcześniej, a chce żeby tło rozciągało się na całej szerokości wiersza, a nie zaczynało się z każdą komórką od nowa Ten post edytował El Nino9 17.08.2012, 11:29:02 |
|
|
![]()
|
|
background-image: url(tlomenu.jpg) repeat;
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 36 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tlomenu.jpg bogdan89, ale Twój przykład działa tak samo jak ten co podałem wcześniej, a chce żeby tło rozciągało się na całej szerokości wiersza, a nie zaczynało się z każdą komórką od nowa Ha... Widzisz... W Firefox tło leci przez cały wiersz... Za to np. IE uzupełnia tłem każdą komórkę osobno. Aby było ok we wszystkich przeglądarkach, musiałbyś pobawić się z pozycjonowaniem tła, a do tego przydatna będzie znajomość szerokości kolumn i trochę zabawy z background-position. Pierwszy wynik w Google daje: http://www.plexusweb.com/staff/colin/blog/...-on-a-table-row |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 15:21 |