![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 3 Dołączył: 22.04.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cześć,
mam dziwny problem, robię kontakt wysuwany od dołu, jest tam jeszcze jeden div, który jest umieszczony pod wysuwanym. czyli: --------------------- button do wysuwania --------------------- div który jest wysuwany ----------------------- stały div ze stopką ---------------------- i teraz podczas wysuwania diva 2, stały div się dziwnie porusza, jakby drgał.. w firefoxie jest to znikome ale pod IE nieźle trzęsie:) cały problem można zobaczyć pod adresem strony testowej: adres został ukryty poniżej kod jQuery odpowiedzialny za wysuwanie:
więcej można zobaczyć na stronie, gdzie jest zajawiony tylko slider. spotkał się ktoś z czymś takim? będę wdzięczny za pomoc. Ten post edytował csharp 3.08.2012, 10:56:08 -------------------- Prywatny blog -> cupial.com.pl
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A czy to przypadkiem nie jest spowodowane tym:
$('html, body').animate({scrollTop: scrollPos+'px'}, 1000); ? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 3 Dołączył: 22.04.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm masz rację.. wywaliłem to testowo i w zasadzie nie trzęsie ... ale nie rozwija mi sie w taki sposób aby wszystko zostało na dole..
masz pomysł jak mozna to przerobić aby "nie trzęsło" ? // dobra - ogarnąłem temat pozycjami fixed w css i jest ok ![]() Ten post edytował csharp 3.08.2012, 10:45:15 -------------------- Prywatny blog -> cupial.com.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To ten kod:
$('html, body').animate({scrollTop: scrollPos+'px'}, 1000); daj na zakończenie pierwszego animate, a nie oba animate dajesz w tym samym czasie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:59 |