![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam was!
Mam problem, więc przejdę od razu do meritum. Mam ikoneczki, które muszę wgrać w lanq_polish i teraz jest problem, bo pierwotnie styl cyta rozszerzenie .gif, nie było by problemu, ale jak pewnie niektórzy z was wiedzą to rozszerzenie strasznie zjeżdża z jakości. Tak więc teraz moje pytanie, gdzi emogę ustawić żeby styl wczytywał mi te ikonki w rozszerzeniu .png? Pozdróweczki! ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 4 Dołączył: 25.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
instalujesz notepad++
otwierasz plik z szablonem klikasz ctrl+h zamieniasz .gif na .png |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie chodzi mi o to, który plik?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Nasze szklane kule z rana są w StandBy, więc pytanie zadam wprost: jaki to skrypt?
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
PrzemoC
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
phpBB by Przemo?
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
W rzeczy samej
|
|
|
![]()
|
|
To pewnie masz jakiś panel zmiany języka zainstalowany, bo w czystej wersji zdaje się tego nie ma.
|
|
![]()
|
|
No to skoro z tym nic nie zrobie, to teraz tak dygesyjnie.
Miałem poprzesuwane tematy forów na stronie głównej i udało mi się je "przytulić" do siebie. Ale nie wiem gdzie znajdę jakieś ustawienia odpowiadające za podfora? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 26 Dołączył: 15.09.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chodzi o ikony, to skoro nie możesz znaleźć pliku to czemu nie zapiszesz w PhotoShopie czy tam gimpie ich w GIF? Przecież on też może być przeźroczysty, więc nie ma problemu.
Co do ustawień odstępów, to chyba wszytko idzie zrobić w pliku CSS szablonu który używasz. Zobacz sobie w źródle strony jakie wartości class="" są nadawane elementom, które chcesz edytować i edytuj to w CSS. -------------------- www.piotrex41.pl - piotrex41 portfolio
d(-.-)b - Music is my life || PHP is my passion |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 4 Dołączył: 25.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
piotrex41 - robiłem tak jak piszesz i pozostałbym przy tym gdyby nie fakt, że zapis .gif nie odtwarza tylku kolorów co np .png w wyniki czego, mając te ikony w gifie są rozmazane..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 26 Dołączył: 15.09.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O ile się nie mylę to w PS można ustawić ilość kolorów przy zapisie w GIF, klikasz File -> Save for WEB i masz możliwość manewrować jakością, ilością kolorów itp.
-------------------- www.piotrex41.pl - piotrex41 portfolio
|
|
![]()
|
|
Wiem, ale to nic nie zmienia..
|
|
|
![]()
|
|
To może źle zapisujesz, no trudno, jest jeszcze obejście, ale tego się w sumie raczej nie poleca. Wysyłasz ikonki na serwer, kasujesz te co są standardowo z rozszerzeniem GIF i zmieniasz rozszerzenia tym PNG na GIF jak byś zmieniał nazwę. Jest to nie najlepsze, ale jak nie dajesz rady inaczej, to możesz spróbować tak.
-------------------- www.piotrex41.pl - piotrex41 portfolio
|
|
![]()
|
|
Dlaczego nie najlepsze? moze mieć to poźniej odniesiednie do poprawnego działania?
Ten post edytował panmlody 12.07.2012, 08:44:49 |
|
|
![]()
|
|
Nic się nie stanie, ale jak chcesz mieć GIFy to powinieneś zapisać jako GIFy
![]() -------------------- www.piotrex41.pl - piotrex41 portfolio
|
|
![]()
|
|
Wiem, że nie strace wtedy.
Dobra dzięki wam za poświęcenie czasu. P.S. MAsz bład na swoim blogu w zakładce o mnie: "Zapewniam z wyczucie estetyki i smaku graficznego każdego projektu oraz terminowość." Dziwne, nie pomogło, dalej jest rozmazane. a co najśmieszniejsze ikony spoza obszaru nowych postów, się nie rozmazują...? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 5 Dołączył: 10.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
crtl + r
Wyczyść pamięc podręczną |
|
|
![]()
|
|
Już znalażlem plik konfiguracyjny.
Post do zamknięcia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.07.2025 - 09:00 |