![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 3 Dołączył: 3.04.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam
nie mogę zrozumieć poprawnego działania tej funkcji
bez linijki context.rotate(Math.PI * 90/180) rysuje mi prostą linię myślałem że po użyciu rotate(), dostanę to linię obróconą o 90 stopni niestety tak się nie dzieje jak w prawidłowy sposób otrzymywać transformację linii o dany kąt? pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 3 Dołączył: 3.04.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
przecież mnożenie jest przemienne, a jedyne co zmieniłeś to kolejność liczb
efekt nadal jest ten sam, czyli nie taki jak oczekuje |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
U mnie działa: test.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
no tak, ale zmieniłeś również współrzędną w moveTo()
poza tym, korzystając z tej funkcji którą podałeś rzeczywiście mogę zmieniać kąt rysowania, ale wraz z nim zmienia się również długość linii a ja nie chcę by tak się działo, to po pierwsze po drugie jakikolwiek kąt bym nie wpisał to transformacja przebiega tylko w lewą stronę, a co gdy chcę obrócić linię w prawo? pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
A dlaczego nie zrobisz tego tak:
|
|
![]()
|
|
wiem że można tak zrobić, tylko chciałem to zastosować do poruszania wskazówką, np. zegara
a to łatwiej byłoby zrobić chyba na kątach? |
|
|
![]()
|
|
Tak:
|
|
![]()
|
|
no też znalazłem ten kod hihi
![]() chciałem po prostu by ktoś wyjaśnił na prostym przykładzie jaki podałem jak to działa. pozdro |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 17:01 |