![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam prośbę do kogoś kto mi prawidłowo napisze jak ma wyglądać składnia tego zapytania, bo wywala mi bład. Gdy nie ma order to wszystko działa.
Dzieki wielkie Ten post edytował djluzio 6.08.2004, 17:48:05 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Mam dziwne wrażenie, że zmienna $id zawiera jakąś liczbę, a w klauzuli ORDER BY powinna być podana nazwa kolumny/kolumn, względem której ma być sortowanie oraz ewetualnie falga ASC / DESC
-------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(DeyV @ 2004-08-06 20:53:36) w klauzuli ORDER BY powinna być podana nazwa kolumny/kolumn, względem której ma być sortowanie oraz ewetualnie falga ASC / DESC Niekoniecznie. Dozwolona jest taka skladnia:
co oznacza sortowanie wg. drugiej kolumny. Chociaz w tym przykladzie:
najprawdopodobniej jest blad wlasnie z tym $id. Podaj jaki blad zwraca mysql.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki wielkie za pomoc. Znalazłem juz blad, to bylo to co mowiliscie czyli przypadkiem z kolumny id zrobilem zmienna. I o to chodzilo, ale na przyszlosc bede wiedzial ze cyfry oznaczaja numer kolumny.
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.08.2025 - 11:35 |