![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mój problem polega na tym iż niby wszystko działa ale tak naprawdę nie działa bo nie wywala żądnych błędów ,a dokładniej po wpisaniu danych w formularz i kliknięciu rejestracja nic się nie dzieje tak samo jak bym go zostawił pusty też się nic nie dzieje. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
a co mówi var_dump?
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 18 Dołączył: 7.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<form action="register.php" method="POST" />
<form> nie jest tagiem otwierająco-zamykającym więc mały błąd tutaj (chodzi o ukośnik na końcu), jednak nie on jest problemem. Problemem jest brak wartości name przy submicie.
powinno być:
Stąd warunek na samym początku nie był spełniony: #EDIT Takie małe wzmianki a propos kodu: końcówka nie ma sensu, dwa razy wykonujesz mysql_query.
Cytat For other type of SQL statements, INSERT, UPDATE, DELETE, DROP, etc, mysql_query() returns TRUE on success or FALSE on error. @manual co z tego wynika. Po pierwszym wykonaniu mysql_query(), wartość zmiennej $query jest zmieniana na wartość logiczną. Drugi warunek powinien sprawdzić czy zapytanie się powiodło, więc wystarczy samo if($query). Warunek masz, jednak jedyne co on robi to wyświetla tekst, a konto i tak próbuje się utworzyć. parsowanie: W przypadku haseł powinieneś użyć jakiegoś szyfrowania, np md5 + soli, żeby hasła w bazie nie były trzymane w czystej postaci (plain) - wtedy przy utracie (wykradnięciu) bazy danych nie są one "podane na tacy" agresorowi, ma kolejną barykadę do pokonania. Ten post edytował ethann 8.04.2012, 22:59:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ethann dzięki za pomoc hasła hasuje algorytmem sha1 ,a co do wykrywania czy hasła są prawidłowe czyli:
Zastosowałem i działa ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:49 |