![]() |
![]() |
-PJ- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
potrzebuję Waszej pomocy.. problem przedstawia się następująco.. za pomocą pętli wyświetlam trój-wierszowy formularz każdy input pchając do tablicy i do tego momentu wszystko działa jak powinno.. problem pojawia się po kliknięciu przycisku "update" zaznaczam checkbox tylko w pierwszym wierszu i klikam update.. i działa zaznaczam checkbox tylko w drugim bądź trzecim wierszu.. i klops.. aktualizuje się tylko pierwszy wiersz... zaznaczam checkbox w każdym wierszu pomijając pierwszy i sytuacja jak wyżej.. domyślam się, że zrobiłem błąd gdzieś przy tablicach.. siedzę już dłuższy czas i nic... może ktoś z was coś dostrzeż.. kod poniżej jest mocno okrojony żeby był bardziej czytelny..
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
A co mówi var_dump albo choć print_r $_POST'a? A co mówi echo UPDATE do bazy?
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
-PJ- |
![]()
|
Goście ![]() |
echo $_POST['Symbol'][$x] zwraca poprawnie..
ale promo i onsite juz nie.. dajmy na to zaznaczam promo i onsite w 3 wierszu zwraca echo zwraca ----- ROW 1 ------ symbol: 1 promo: t onsite: t -----ROW 2 -------- symbol: 2 promo: n onsite: n -----ROW 3 -------- symbol: 3 promo: n onsite: n |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Luknij w źródło strony i zobacz, co boli formularz. A echo nie służy do sprawdzenia co przechodzi przez $_POST.
Druga sprawa, skoro wysyłasz tablicę, to i tablicę musisz odebrać. sprawdź to: -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 1 Dołączył: 21.02.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm chyba przy czyszczeniu wywaliłem za dużo..
w org mam ten fragment tak: ale i tak nie działa.. edit// jak już pisałem na początku wydaje mi się ze zrobiłem błąd gdzieś przy tablicach i o ile dobrze kombinuje to nie numeruje Mi kolejnych $_POST['promo'] zgadza się? edit2// hmm zauważyłem dziwną rzecz jezeli promo i onsite w row1 są zaznaczone i dam w row2 np promo to ładnie się zaktualizuje ale jezeli zamiast w row2 dam promo w row3 to zaktualizuje mi row2.. nie czaje.. chyba sie musze przespać z tym problemem.. Edit/ ok, dziś wolne czyli mam cały dzień na dłubanie.. zaczynam od nierozwiązanego problemu. Wszelka pomoc i sugestie mile widziane ![]()
hmm czy problem może tkwić w lini 49 ? czyli że count($Symbol) w tym przepadku nie ma co liczyć ? // edit powyższe założenie było błędne i stoję w miejscu, sprawdziłem już chyba wszystkie możliwości jakie mi do głowy przyszły.. pozostałe pola formularza aktualizują się poprawenie problem jest tylko z tym nieszczęsnym checkboxem :/ //edit naprawdę nikt ? doszedłem do tego ze jeżeli nie zaznaczę checkboxa to tablica składa się z 1 pozycji... jeśli zaznaczam dalej jakieś checkboxy to tworzy tablice z tyloma pozycjami ile zaznaczyłem.. czyli sam update działa poprawnie.. mam taki mętlik w głowie że teraz nie wiem jak to ugryźć..grr na chłopski rozum to muszę wysłać wszystkie wiersze jako zaznaczone ale z innymi wartościami.. doprawdy Panowie zlitujcie się podpowiedzcie coś ![]() Rozwiązałem dzięki za pomoc ![]() Ten post edytował pa-jong 15.03.2012, 12:47:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:21 |