![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Jak tu uzyskać polskie znaki a nie krzaki?
print_r($scelt); pokazuje: Cytat Array ( [0] => _ [1] => A [2] => � [3] => � [4] => B [5] => C [6] => � [7] => � ) Nie dość, że �, to jeszcze podwójnie. Kodowanie:
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 6 Dołączył: 22.08.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zobacz mb_split. powinno pomóc
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
To mi nie robi tablicy.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 6 Dołączył: 22.08.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dziwne "Split a multibyte string using regular expression pattern and returns the result as an array. "
|
|
|
![]()
|
|
No właśnie... może trzeba inny pattern?
|
|
![]()
|
|
ciekawe... "The $pattern argument doesn't use /pattern/ delimiters, unlike other regex functions such as preg_match."
tyle że
zwraca: Array ( [0] => [1] => [2] => [3] => [4] => [5] => ) |
|
|
![]()
|
|
To:
zwraca: Cytat Array ( [0] => _ [1] => A [2] => � [3] => � [4] => B [5] => C [6] => � [7] => � [8] => D ) a to:
zwraca: Cytat Array ( [0] => _AĄBCĆD )
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 01:31 |