![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam za zadanie w GD (koniecznie w GD - ImageMagick odpada) utworzyć przezroczysty obrazek png, na który nałożę pewną grafikę JPG, tak że po bokach zostanie przezroczysta przestrzeń. Czy za pomocą GD można coś takiego zrobić? Dotychczas używałem funkcji imagetruecolor() - ta jednak tworzy czarne tło. Czy istnieje jakiś prosty sposób na obejście tego problemu? Przeszukałem Google i nic ciekawego nie znalazłem. Może to jest niewykonalne w GD? Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm... Użyłem tych funkcji
ale nadal pokazuje mi się w przeglądarce czarny kwadrat Ten post edytował sweter 11.02.2012, 09:39:12 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Może tak:
Jak widać, funkcje zostały użyte dwukrotnie... przy tworzeniu i przy zapisie osobno. -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Niestety Twój kod również tworzy mi czarny obrazek
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Mój kod to przykład, sam musisz dopasować go do swoich potrzeb. Spróbuj użyć funkcji tak:
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 20:00 |