![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 11 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Oddaje do oceny Stronę główną mojego portfolio. Link: Portfolio webdesigner Kilka słów: 1. Górna belka - zsuwana na dół - taki maly menadzer jak na Androidzie/Iphone 2. 'Szare Kółeczka' na górze strony - nawigaja typu 'rownoległe pulpity' 3. SMS - to link do artykulu 4. Ikonki będą podswietlane na hover, aby pokazać, że są odnośnikami. Rozważam też opcje przyciemnienie + wjazd tekstu s krotki opisem sekcji Ikonki po kolei
Całość chciałbym zrobić bez przeładowywania. Zamierzam zrobić to w JS i (może) AJAX. Nie mam jeszcze zaprojektowanej galerii, widoku artykułu, klawiatury, forms etc. Chcę posluchac opinii innych co myślą o takim pomyśle. PS. Przepraszam za błędy, nie mieszkam w Polsce |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dla mnie wygląda świetnie. Podoba mi się ten motyw zaciągnięty z telefonów.
+ ZA SUPER oryginalny POMYSŁ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomysł fajny, nawet bardzo (od strony estetycznej i w ogóle), ale... na pierwszy rzut oka o co chodzi? Grafik, webmaster, blog o androidzie? Powinno być to w miarę czytelne.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fajnie to by wyglądało na tablecie, ale do strony MI jakoś nie pasuje - dziwnie tak. Ale myślę, że jak bym zobaczył to w HTML'u to bym już zmienił zdanie (muszę poklikać po prostu).
Ikony mało o sobie mówią. Np. ten telefon - numer do Ciebie czy co? Jak będzie się jeździło na inne ekrany? guziki czy jak? nie widać nic takiego. Tło okej, fajnie wygląda. Facebook, tweeter i pogoda również dobrze. + za oryginalny pomysł - jak wyżej. + ładna grafika - ikony mało mówiące o sobie @To tylko moje zdanie! @EDIT: Tymi kulkami będzie się przeskakiwało przez ekrany? jeśli tak to słabo będzie. Ten post edytował Evinek 19.01.2012, 18:55:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak na moje, to już możesz zaczynać to ciąć. Świetne
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 11 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(...) ale... na pierwszy rzut oka o co chodzi? Grafik, webmaster, blog o androidzie? Powinno być to w miarę czytelne. 1. Title bedzie wskazywał na portfolio grafika 2. Zakładałem, że oko przyiągnie informacja o SMS - po kliknieciu ukaże się notka 'o stronie'. 3. Strona będzie przeznaczona dla zleceniodawców/pracodawców - jako probka umiejętności. Nie planuje innego zastosowania. Często w ofertach pracy Please attach the link to your portfolio i to generlanie ma byc odowiedx na takie pytanie Ikony mało o sobie mówią. Np. ten telefon - numer do Ciebie czy co? Ikony w pierwszym rzędzie to proba odtworzenia ikon programów z pakietu Adobe CS. 1. Logo Photoshopa - po kliknieciu grafika rastrowa tworzona w PS 2. Logo Dreamwavera - programu, w którym wiele osób koduje (wspólny dla front-endu i back-endu) co pozwoli na ewnetualan integracje dzialu z portfolio back-end. Telefon - Kontakt - podobnie jak na Androidzie Jak będzie się jeździło na inne ekrany? guziki czy jak? nie widać nic takiego. 1. menu to ikonki na dole 2. kolejne menu to przesuwane pulpity - klikniecie w kulke lub przytrzymanie kursora na tle (zmieni sie w kursor typu move) i ruch lewo/prawo przesunie pulpity rownorzedne (jak w smartphone) 3. Zsuwana belka z gory hotkeys dzieki za wszystkie opinie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
4. Ikonki będą podswietlane na hover, aby pokazać, że są odnośnikami. Rozważam też opcje przyciemnienie + wjazd tekstu s krotki opisem sekcji Nie wiem czy to pasuje do stylu strony, ale może na hover daj, że z góry wysunie się tekst w ten prostokącik z opisem danej sekcji? Ogółem baaardzo ładne. Ale według mnie brakuje na stronie głównej jakiegokolwiek opisu czym jest ta strona |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Title bedzie wskazywał na portfolio grafika 2. Zakładałem, że oko przyiągnie informacja o SMS - po kliknieciu ukaże się notka 'o stronie'. 3. Strona będzie przeznaczona dla zleceniodawców/pracodawców - jako probka umiejętności. Nie planuje innego zastosowania. Często w ofertach pracy Please attach the link to your portfolio i to generlanie ma byc odowiedx na takie pytanie To może zmniejsz trochę ikonki programów, bo wydaje mi się, że za bardzo przyciągają uwagę przez co treść "smsa" nie jest widoczna. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 2 Dołączył: 16.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wygląda dosyć interesująco, + za oryginalny pomysł.
![]() -------------------- Pisanie prac,Prace magisterskie oraz Korepetycje
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wreszcie ktoś wymyślił coś nowego! Całość wygląda świetnie jednak przydałyby się w wersji HTML chmurki w JS nad ikonkami po najechaniu, tak aby dokładnie i ładnie opisać o co chodzi - niektóre ikonki nie są intuicyjne.
P.S. Genialny pomysł. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fajnie to wygląda, nawet świetnie - na tablet lub smartfon genialne (jako wersja mobilna), ale mnie nie przekonuje do siebie jako pełnoprawna strona, po prostu brakuje opisów i jak dla nas to nie problem to osoba nie mająca za dużo wspólnego z www będzie mieć problem - pracodawcy to często szara masa i chcą znaleźć kogoś kto wykona im stronę dla innych szarych mas i takie fikuśne coś (tak pewnie pomyśli) które dla niego będzie trudne w odbiorze może nie zawsze być na Twój plus.
-------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ciekawe
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 2 Dołączył: 19.02.2008 Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
To jest teraz NIC. Zakodować trzeba najlepiej w poprawnym HTML choćby ten front coby on był www a nie jpg.
Można też ciąć ile wlezie i Save as Web Page. Twórczego Powodzenia. |
|
|
![]()
|
|
@kujawska
Mozesz wyrazic sie jasniej? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolega chyba chciał powiedzieć że trudno Ci będzie to zakodować.
A swoją drogą to super layout tylko ta prognoza pogody taka rodem z smarkfona to raczej niebardzo tu pasuje. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest teraz NIC. Zakodować trzeba najlepiej w poprawnym HTML choćby ten front coby on był www a nie jpg. Można też ciąć ile wlezie i Save as Web Page. Twórczego Powodzenia. A jaki miałby być problem w pocięciu, i użyciu odpowiedniej czcionki? Tak pijesz o tych błędach html/css a widzę poza validatorem spod stajni w3.org nie masz większego pojęcia o html + css.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 202 Pomógł: 36 Dołączył: 10.06.2011 Skąd: Dokąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz zamiast ikonki z pogodą dać swoje zdjęcie
![]() Jak dla mnie, może być duży problem z tymi pulpitami równoległymi. Te kulki są tyciusieńkie! A co chcesz zamieścić na tych pulpitach (trzech, tak?)? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:23 |