Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> linux i pppoe, konfiguracja ponownego laczenia
rmn
post 14.07.2004, 17:02:44
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam serwer na debianie, ktory udostepnia polaczenie z netem innym kompom w domu. Problem polega na tym, że nie mogę za cholerę tak skonfigurować "pon" żeby po rozłączeniu neostrada znów probówała nawiązać połączenie..:/ Wyglada to tak ze po recznym wywołaniu pon wszystko jest oka. Potem np. po 2 dniach coś sie rozłącza.. to normalne (przynajmniej w tpsa;) Chodzi mi tylko o to żeby w takim przypadku serwer znów probował nawiazać połączenie. Mimo opcji persist w /etc/ppp/options tak sie nie dzije.. Szukalem juz wszedzie, pomocy!

ps. o linuxie wiem nieduzo;)
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 1)
blindduck
post 15.07.2004, 01:30:19
Post #2

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

generalnie adsl to stale lacze, sam fakt ze tpsa zmienia w nim okresowo ipka to juz jest smiech na sali, ale ze jeszcze sie rozlacza to juz wogole nieporozumienie.... nie mam tego ustrojstwa i jakos nie bardzo mam teraz ochote na wglebianie sie w to jak to sie ustawia, ale jesli to ma byc server to najpewniejszym sposobem bedzie odpalenie skryptu z crona ktory bedzie sprawdzal polaczenia, czy chocby pingowal jakis server (chocby google.pl) i ew je wznawial - rozwiazanie jakie jest takie jest, ale z drugiej strony da sie je zrobic bez wielkiego wnikania w jakakolwiek konfiguracje smile.gif

--------------------
warsztat: apache/2.0.50 | php 5.0.0 | gcc 3.3.4 | postgres 7.4.2 | vim 6.3
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 25.07.2025 - 09:53